MedWatch

Genmab: Sene Darzalex-data kan være et godt tegn

En lang ventetid på nye, afgørende data for Genmabs Darzalex kan vise sig som en god nyhed for selskabet, mener adm. direktør Jan van de Winkel.

Foto: Carsten Bundgaard

Genmab-investorerne kommer til at væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Data fra det meget vigtige fase 3-studie, Maia, kommer snart, men helt specifik om timingen, tør Genmabs topchef, Jan van de Winkel, ikke være.

Han har tidligere estimeret, at data ville blive offentliggjort i løbet af sommeren, men det trækker altså lidt ud.

"Det sker i løbet af de kommende måneder. Men studiet er begivenhedsdrevet (afgøres af, hvordan patienterne har det, red.), så at der kommer data senere, kan faktisk være et godt tegn. Det, der måles på, er den progressionsfri overlevelse - det vil sige den tid patienterne overlever, uden at sygdomme udvikler sig," siger Jan van de Winkel til Ritzau Finans.

Han betegner Maia-studiet som en nøglebegivenhed for selskabet.

"Det er det første spørgsmål fra alle, og jeg glæder mig også til at se de data. Men det er altså begivenhedsdrevet, og jo bedre Darzalex virker, des senere kan data altså komme. Så det er en "catch 22"," siger han.

I studiet prøves Darzalex som førstebehandling af knoglemarvskræft i kombination med kræftmidlet Revlimid, som er lægernes førstevalg på det store amerikanske marked. Derfor har studiet og en senere godkendelse potentiale til at løfte salget ganske markant.

"Førstebehandling omfatter over 50 pct. af den samlede patientgruppe med knoglemarvskræft, og USA er det største marked, så hvis Darzalex i kombination med Revlimid viser gode data, kan det betyde, at vi med et slag basalt set får adgang til halvdelen patienterne," siger Jan van de Winkel.

I forvejen er Darzalex godkendt som anden, tredje og fjerdebehandling af knoglemarvskræft i forskellige kombinationer.

Flere milepæle i sigte

Seneste skridt mod at gøre Darzalex tilgængelig for alle patienter med knoglemarvskræft kom i slutningen af juli, hvor de europæiske lægemiddelmyndigheder kom med en positiv anbefaling af kræftmidlet som førstebehandling af knoglemarvskræft i Europa.

Anbefalingen gælder for en kombinationsbehandling med kræftmidlet Velcade, kemoterapiformen Melphalan og binyrebarkhormonet Prednisolon. Den endelige markedsføringstilladelse, der skal gives af EU-Kommissionen, ventes i løbet af de kommende måneder.

Blandt årets vigtige milepæle for Genmab er også resultaterne af Cassiopeia-studiet, der kombinerer Darzalex som førstebehandling sammen med Velcade og kemoterapiformen Thalidomid samt hormonpræparatet Dexamethason.

"Det er en behandling, der især bruges i Europa til en undergruppe af patienterne, der har det relativt godt, og som er egnede til stamcelletransplantation," siger Jan van de Winkel.

"Det er nok omkring 15 pct. af patienterne, der modtager førstebehandling i Europa, mens det er en større andel i Japan," uddyber Jan van de Winkel.

Data fra Cassiopeia ventes i fjerde kvartal.

Desuden er patientrekrutteringen til fase 3-studiet Candor, der prøver Darzalex som andenbehandling i kombination med det fremadstormende kræftmiddel Kyprolis fra Amgen og Dexamethason, på plads. Det er i dette tilfælde Amgen, der står for studiet, og ikke Genmabs partner Janssen.

"Kyprolis gør det virkelig godt og synes at være et bedre alternativ end Velcade, og det er et vigtigt studie til de patienter, der har modtaget en tidligere behandling," siger Jan van de Winkel.

Genmab-topchef om guldæg: 2018 er et mellemår, næste år bliver turbo-boosted

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier