MedWatch

Sydbank: Små positive afvigelser kan sende Genmab-aktien lidt op

Der var ikke de store overraskelser i det halvårsregsnkab, Genmab udsendte onsdag eftermiddag efter børsens lukketid, men små positive overraskelser kan komme biotekselskabets aktie til gode torsdag, forudser en analytiker.

Foto: Tuala Hjarnø/Genmab

Der er små positive overraskelser i Genmabs regnskab for andet kvartal, mener Sydbank. Umiddelbart var noget af spændingen ellers vanen tro taget af bordet, da Genmabs partner Janssen allerede har offentliggjort salgstal for Genmabs primære indtægtskilde, kræftmidlet Darzalex.

Derfor kunne investorerne allerede inden regnskabet nogenlunde sjusse sig frem til, hvor store royalties Genmab ville få fra salget. De udgjorde 385 mio. kr. mod 243 mio. kr. i andet kvartal af 2017.

Men derudover har Genmab også fået andre indtægter, og de overrasker svagt positivt, vurderer Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen.

"Der er en mindre overraskelse på toplinjen, som relaterer sig til uannoncerede milepælsbetalinger. Desuden får Genmab nogle licensindtægter, der gør, at omsætningen er lidt bedre end ventet," siger Sydbank-analytikeren til Ritzau Finans.

Han påpeger, at den større toplinje også slår igennem i en indtjening, der er lidt bedre end forudset. Det sker på trods af, at Genmab - som ventet - har øget omkostningerne for at støtte udviklingen af sine egne lægemiddelkandidater.

Pipeline-nyt styrer kursen

Alt i alt ser Sydbank-analytikeren mulighed for en positiv markedsreaktion torsdag.

"Når det er sagt, så er det, der styrer kursretningen for Genmab jo nyhederne fra pipelinen, og i den forbindelse bliver det spændende at høre, hvad der bliver sagt på telekonferencen i aften (onsdag aften, red)," siger Søren Løntoft Hansen.

Genmabs samlede omsætning faldt i andet kvartal til 509,7 mio. kr. fra 773,33 mio. kr. i andet kvartal sidste år, hvor Genmab havde meget store milepælsbetalinger.

Omsætningen består af 391 mio. kr. i royalties, heraf altså langt overvejende fra Janssens salg af kræftmidlet Darzalex mod 243 mio. kr. i andet kvartal af 2017.

Genmab modtog desuden milepælsbetalinger på 40 mio. kr., licensbetalinger på 32 mio. kr. samt refusion af forsknings- og udviklingsomkostninger på 47 mio. kr.

Bundlinjen viste et plus på 260,5 mio. kr. mod et overskud på 307,3 mio. kr. i april, maj og juni sidste år.

Genmab øger omsætningen og fastholder forventningerne 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier