MedWatch

Mylan presset af prisfald på kopimedicin i USA

Medicinalselskabet Mylan har præsenteret regnskab, der ikke lever op til analytikernes forventing. Nu skal en ny komité nedsat af bestyrelsen se på strategiske muligheder.

Heather Bresch, topchef i Mylan. | Foto: /ritzau/AP/Pablo Martinez Monsivais

Det amerikanske medicinalselskab Mylan, som fokuserer på kopimedicin, falder med 3,8 pct. på børsen i New York onsdag morgen efter et regnskab, som skuffer investorerne på forventningerne til helåret, ligesom tallene for andet kvartal heller ikke levede op til selv den mest pessimistiske analytikers forventning.

Det er først og fremmest prisfald på det amerikanske marked, hvor omsætningen er faldet med 22 pct. på årsbasis, som fortsat presser Mylan. En udvikling som den største konkurrent Teva også for nyligt kunne fortælle om.

På den baggrund har bestyrelsen i selskabet nedsat en særlig komite, som skal undersøge selskabets "strategiske muligheder".

"Vores indsats for at servicere patienter i USA er formet af branchens forandring, og vores resultater og guidance for 2018 er direkte korreleret med den løbende omstilling af det amerikanske sundhedsmarked," udtaler Heather Bresch, topchef i Mylan, i regnskabet.

Mylan kom gennem andet kvartal med et justeret overskud per aktie, som faldt 3 pct. til 1,07 dollar, mens omsætningen landede på 2,81 mia. dollar, hvilket var et fald på 5 pct. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,22 dollar og en omsætning på 2,96 mia. dollar.

Både på indtjening og omsætning var Mylans tal ringere end det laveste analytikerestimat på henholdsvis 1,13 dollar per aktie på indtjeningen og en omsætning på 2,88 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 552 mio. dollar mod ventede 639 mio. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 867 mio. dollar. Her havde Wall Street ventet 973 mio. dollar.

Mylans forventninger til hele 2018 lyder på en indtjening per aktie på 4,55 til 4,90 dollar, mens konsensus blandt analytikerne på forhånd var på 5,25 dollar med det laveste bud på 4,91 dollar lige over toppen af Mylans interval. Omsætningen ser koncernen lande i intervallet 11,25 til 12,25 mia. dollar, mens forventningen ifølge Bloomberg News lød på 12,17 mia. dollar.

CHMP godkender 16 lægemidler - og afviser to

ALK lukrerer på Mylans kvaler med Epipen

GSK lander positive fase 3-data, mens konkurrents kopi bliver forsinket

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier