MedWatch

Analytiker om Novo-regnskab: Victoza skuffer lidt

Salget af GLP-1-analogen Victoza overraskede negativt, mener Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker hos Sydbank.

Foto: /ritzau/Rune Pedersen

Der var ingen større overraskelser i regnskabet for andet kvartal fra medicinalgiganten Novo Nordisk onsdag morgen.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, der er senioraktieanalytiker hos Sydbank, efter offentliggørelsen af regnskabet, der landede klokken 7.30.

"Overordnet er det et regnskab på linje med forventningerne. Midlet Victoza skuffer en anelse, og også Tresiba er lidt til den svage side, men her var der et svært sammenligningsgrundlag," siger han til Ritzau Finans.

"Victoza er i andet kvartal negativt påvirket af rabatjusteringer i tidligere perioder, og det er derfor, at det skuffer en anelse. Set i det lys er det et regnskab, som nok underliggende er lidt bedre end forventet. Men heller ikke meget mere end det. Aktien bør i store træk klare sig på linje med det generelle marked," fortsætter han.

Medicinalgiganten omsatte for 27,4 mia. kr. mod ventet 27,4 mia. kr. blandt analytikerne. Estimatet er medianen af fire børshuses skøn indsamlet af Ritzau Estimates. Året før var omsætningen 28,6 mia. kr. i april, maj og juni.

Novo Nordisks primære forretningsområde, diabetesbehandling, udviklede sig nogenlunde som ventet i andet kvartal. Salget af GLP-1-analogen Victoza overraskede negativt, mens Levemir og Novorapid til gengæld udviklede sig bedre end ventet.

Af omsætningen stod GLP-1-analogen Victoza for et salg på 5729 mio. kr. mod ventet 6129 mio. kr. blandt analytikerne og 5775 mio. kr. i andet kvartal året før. Novos nye ugentlige GLP-1-analog, Ozempic, solgte ligeledes mindre end ventet.

"Salgsvæksten for Victoza er drevet af den positive påvirkning fra inkluderingen af hjerte-kar-fordele i den opdaterede indlægsseddel for Victoza, delvist modvirket af rabatjusteringer relateret til tidligere perioder og en påvirkning fra lanceringen af Ozempic," fremgår det af regnskabet.

I forbindelse med regnskabet for andet kvartal løfter Novo Nordisk også sløret for forventningen til prisudviklingen i USA næste år. Her lød det, at selskabet venter lavere priser i 2019 end i år, mens adgangen til patienterne er "stort set uændrede".

"Der er ingen store overraskelser her, og meldingerne om priser og markedsadgang er stort set, som man kunne forvente, og det samme er retorikken," siger Søren Løntoft Hansen.

Novo Nordisk fastholder forventninger - men ser mindre valutakursmodvind 

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier