MedWatch

Trump sætter medicinpriser på dagsordenen i næste uge

Den amerikanske præsident, Donald Trump, ventes i næste uge at afsløre mere eller mindre konkrete planer for, hvordan man vil komme de opskruede medicinpriser i landet til livs, sådan som han lovede det under sin valgkamp.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, ventes i næste uge at melde ud om medicinpriser i USA. | Foto: Carolyn Kaster

At sikre lavere medicinpriser til de amerikanske forbrugere var et tilbagevendende tema i den amerikanske valgkamp i 2016, og nu varmer valgkampens vinder - præsident Donald Trump - angiveligt op til at indfri sine løfter.

Det skriver Reuters.

Trump-administrationen ventes i næste uge således – mere eller mindre konkret – at melde ud om for planerne, der skal beskytte patienter mod stigende sundhedsomkostninger.

”Vi annoncerer noget i næste uge, som kommer til at få dem (priserne, red.) meget ned, rigtig meget ned,” skulle den amerikanske præsident angiveligt have sagt under en forretningsmiddag i præsidentens New Jersey club forleden.

Her takkede han også medicinalselskabet Pfizer for at have udskudt sine ellers planlagte prisstigninger. Det skete efter, at Trump på Twitter havde harceleret over Pfizers prispolitik. Novo Nordisk og andre er imidlertid gået den anden vej og har hævet priserne på en række lægemidler.

"Slipper afsted med mord"

Indholdet af Trump-administrationens udmelding, og om den vil indeholde konkrete politikforslag, er endnu ukendt, men det har tidligere været fremme, at præsidenten har overvejet helt at forbyde de rabatordninger, som mange medicinalproducenter tilbyder de såkaldte pharmacy benefit managers, der er en slags mellemmænd mellem netop forsikringsselskaberne og medicinalselskaberne.

Disse rabatter har nemlig vist sig ikke altid at resultere i lavere priser for slutbrugerne; de amerikanske patienter.

Donald Trump har flere gange som både kandidat og præsident tordnet mod medicinalindustrien, som han mener "slipper afsted med mord", når det kommer til prissætning af medicin. Blandt andet har præsidenten gjort det til en mærkesag for sin sundhedsminister Alex Azar, der selv har en fortid i netop medicinalindustrien.

Den amerikanske medicinalindustri bereder sig på Trump-tale

Trump lover - igen - opgør med høje medicinpriser

Novo Nordisk trodser Trump med prisstigninger

Pfizer udskyder planlagte prisstigninger efter kritik fra Trump - andre hæver prisen 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier