MedWatch

Genterapiselskab styrtdykker på børsen efter skuffende takter i hæmofili-studie

Modsat selskabet selv er analytikere og investorer ikke imponerede over, hvad de har set i et mellemfasestudie med en genterapi mod hæmofili A fra biotekselskabet Spark Therapeutics.

Foto: Novo Nordisk

Amerikanske Spark Therapeutics har set tilpas stærke indikationer i et mellemfasestudie med en eksperimentel genterapi mod hæmofili A, at man har udvalgt en dosis til et kommende fase 3-studie. Det oplyste selskabet i sit kvartalsregnskab tirsdag.

Men investorer og analytikere er knap så begejstrede over indikationerne fra fase 1/2-studiet som selskabet selv, og aktien dykker omkring kl. 15 dansk tid med mere end 28 pct. i den uofficielle handel, inden det amerikanske markeds åbning.

Blandt de 12 patienter i studiet så man i gennemsnit en reduktion i blødninger på 97 pct. og en reduktion i behovet for infusioner på 97 pct., og samtidig har man altså kunnet lægge sig fast på den mest optimale dosis af behandlingen.

Men ifølge Endpoints News har to af de syv patienter på den optimale dosis oplevet tilbagefald i mellemfasestudiet på grund af immunresponser, og det har altså skabt panik på aktiemarkedet.

Mens Spark-aktien bliver sendt markant ned fra morgenstunden amerikansk tid, er der medvind til rivalen Biomarin, som er ved at udvikle en lignende hæmofili-behandling. Dette selskabs aktie stiger med 5,4 pct. i formarkedet.

Pfizer starter afgørende forsøg med genterapi mod hæmofili 

FDA vil sætte fart i udvikling af gen- og celleterapier: Starter med hæmofili 

Sparks genterapi vil koste godt 5 mio. kr. 

Spark modtager historisk godkendelse til genterapi 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier