MedWatch

Regeneron investerer 645 mio kr i kræftalliance med Bluebird

Biotekselskaberne Bluebird Bio og Regeneron går sammen i et nyt samarbejde om at udvikle lægemidler mod kræftsygdomme.

Foto: Regeneron/ PR

Gen- og celleterapiselskabet Bluebird Bio har indgået et samarbejde med Regeneron, der samtidig foretager en stor investering i førstnævnte selskab.

Ved at kombinere selskabernes respektive ekspertiser håber de begge at udvikle nye celleterapier mod uspecificerede kræftsygdomme, og i første omgang er samarbejdet fokuseret på at undersøge seks såkaldte targets.

Selskaberne har i sinde at dele udgifterne til forskning og udvikling ligeligt mellem sig frem til det tidspunkt, hvor en Investigational New Drug-ansøgning kan indsendes til de amerikanske myndigheder. På det tidspunkt har Regeneron mulighed for fortsætte parløbet og sikre sig halvdelen af de fremtidige indtægter fra salg af midlet mod forsat af afholde halvdelen af udgifterne til udvikling og kommercialisering. Vælger Regeneron ikke at udnytte sin option, vil selskabet i stedet være berettiget til at modtage milepælsbetalinger og royalities forbundet med udvikling og salg af de potentielle lægemidler.

"Vi mener, at de betragtelige synergier mellem Regenerons teknologier og Bluebirds værktøjskasse med avancerede celle- og genterapeutiske teknologier giver lovende muligheder for at hjælpe mennesker med kræft," siger George D. Yancopoulos, præsident og udviklingschef hos Regeneron, i en pressemeddelelse.

Samarbejdet er foreløbigt udset til at vare fem år, og kan undervejs føre til opdagelsen af flere targets end de seks oprindelige. Som et led i partnerskabet køber Regeneron aktier i Bluebird Bio for samlet 100 mio. dollars, svarende til knap 645 mio. kr. Det svarer til en overpris på 59 pct. i forhold til fredagens lukkekurs for Bluebird-aktien.

Overprisen på ca. 37 mio. dollars vil blive modregnet i Regenerons udgifter til forskning og udvikling i forbindelse med de to selskabers samarbejde.

Bluebird ledes af Nick Leschly, der er søn af den danske erhvervsmand Jan Leschly.

CAR-T mod knoglemarvskræft viser gode overlevelsesdata, men skuffer investorerne 

ABG: Darzalex-estimater ændres ikke af konkurrentdata 

Bluebird udvider T-celle-samarbejde med tysk selskab 

Bluebird og Celgene indgår aftale om knoglemarvskræft 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier