MedWatch

Amerikansk biotekselskab med fokus på omstridt lægemiddelklasse fyrer en tredjedel

Amerikanske Newlink Genetics fyrer nu en tredjedel af sine medarbejdere for at nedbringe sine omkostninger. Det sker i et forsøg på at kickstarte en smallere udvikling af sit hovedaktiv - et lægemiddel i en noget presse klasse, som også danske IO Biotech satser på.

Det amerikanske biotekselskab Newlink Genetics, der nok er bedst kendt for et ebola-samarbejde med landsmændene fra Merck/MSD, har annonceret planer om at fyre en tredjedel af sine medarbejdere.

Det skriver FierceBiotech.

Newlink annoncerede planerne i forbindelse med sit regnskab i sidste uge, og det sker i et forsøg på at nedbringe omkostningerne i en tid, hvor man vil forsøge sig med et smallere udviklingsprogram for hovedaktivet indoximod.

Man håber på den måde at spare 10 mio. dollars i kvartalet og dermed have penge til andet halvår 2021, mens man planlægger at teste indoximod i førstelinjebehandling af akut myeloid leukæmi (AML), tilbagevendende hjernekræft i børn, og førstelinjebehandling af hjernekræftformen diffuse intrinsic pontine glioma (DIPG).

Samtidig er man ved at udvikle et såkaldt prodrug af lægemiddelkandidaten, som først bliver aktiveret, når det er i kroppen på patienten, og dermed kan levere højere koncentrationer af lægemidlet. Selskabet regner med at have kliniske data på den version senere i år.

Presset klasse

Indoximod er en såkaldt IDO-hæmmer - en ny klasse af immunterapeutiske kræftmidler, som for få år siden var ganske hypede og udset som foretrukket kombinationsmiddel til de effektive og storsælgende PD-(L)1-hæmmere såsom Opdivo fra BMS og Keytruda fra Merck, men som har skuffet markedet betydeligt i den seneste tid.

Problemerne for klassen skyldes i høj grad kliniske skuffelser for rivalen Incyte, som udviklede en IDO-hæmmer i samarbejde med netop Merck, men Newlink har haft sine egne problemer på det kliniske område, ligesom man har mistet et samarbejde med Roche-selskabet Genentech.

Det har fået stor dele af industrien til at tvivle på IDO-klasssen, og både BMS og Merck har trukket følehornene til sig.

Merck samarbejder dog stadig med det danske biotekselskab IO Biotech om danskernes eksperimentelle IDO-hæmmer IO102, som testes i kombination med Keytruda i ikke-småcellet lungekræft.

IO Biotechs adm. direktør, Mai-Britt Zocca, har tidligere sagt til MedWatch, at hun ikke ser de store konsekvenser af de amerikanske rivalers skuffelser for hendes eget selskab.

"Vores tilgang er helt anderledes i forhold til alt andet, man ser på markedet i øjeblikket. Så det går udmærket for vores selskab på trods af alle de fejlslag, man ser rundt omkring. Det bekymrer mig ikke, for det har ingen effekt på os,"lød det fra Mai-Britt Zocca i starten af juni.

IO Biotech-chef efter amerikaneres flop: "Det bekymrer mig ikke"

Biotek-direktør: Der er stadig håb for IDO-hæmmere

AstraZeneca indgår immunonkologiaftale med NewLink

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier