MedWatch

Olympus langer ud efter Ambu

En af Ambus primære rivaler, japanske Olympus, sår tvivl om potentialet i teknologien for engangsskoper, en tvivl som Ambus topchef Lars Marcher blank afviser.

Foto: Ambu/PR

Hos Olympus ser man ikke danske Ambus fremadstormende kurs inden for engangsvideoskoper til kikkertundersøgelser som den store trussel. Her tvivler man nemlig stærkt på Ambus prognose om, at 80 pct. af markedet for skoperne vil være omdannet fra genanvendelige produkter i stil med dem Olympus laver til engangsteknologi, som den Ambu producerer.

Det skriver Børsen.

Ambus mest markante produkt er indtil videre et bronkoskop, der bruges til kikkertundersøgelser i luftvejene, men selskabet er også gået i gang med at lave skoper til andre typer af kikkertundersøgelser. Hos Olympus mener man dog ikke, at kvaliteten af Ambus produkter kommer til at kunne matche deres egne, der eksempelvis også hjælper med diagnosticering af kræft.

"Selv om der er potentiale for engangsendoskoper en dag kan levere sådan en funktionalitet, så er der lille eller ingen forventning om at kvalitetsniveauet vil nå de genanvendelige skopers kvalitet i nær fremtid," skriver Rudolf Muench, der er Olympus’ europæiske pressemand, i en e-mail til Børsen 

Den analyse er Ambus topchef Lars Marcher ikke enig i. Han mener at teknologien for engangsskoperne kan overhale Olympus. Indtil videre er det primære argument for engangsskoperne dog, at de skal reducere risikoen for overførsel af bakterier.

Ambu-direktør: Vi kan tidoble salget

Ambu-chef: Følger samme strategi som Apple

Danske medicoselskaber med nyt kanonår: Skovler milliarder hjem til Danmark 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier