MedWatch

Lundbeck får forventet godkendelse i EU

EU-Kommissionen har fulgt en indstilling fra det europæiske lægemiddelagentur og har godkendt Lundbecks og Otsukas skizofrenimiddel Rxulti til brug i EU.

Foto: /Ritzau Scanpix/Torkil Adsersen

Europæiske psykiatere har fået et nyt kort på hånden i form af Lundbecks og Otsukas fælles skizofrenimiddel Rxulti, der også er kendt som Rexulti.

Således oplyser selskaberne i en meddelelse, at EU-Kommissionen har fulgt indstillingen fra det europæiske lægemiddelagentur om at godkende midlet til brug hos voksne med skizofreni i de 27 EU-medlemslande.

Lundbeck og Otsuka vil nu gå i dialog med de enkelte landes relevante myndigheder, og lanceringen af Rexulti ventes at ske på de første markeder i første halvår af 2019.

Midlet er et antipsykotikum til én gang daglig indtagelse, og i USA, hvor det blev godkendt i 2015, er det også godkendt til behandlingen af depression. I 2017 formåede Lundbeck at skrabe 1,2 mia. kr. hjem på salget af midlet, hvilket gør midlet til et af Lundbecks otte kerneprodukter sammen med blandt andre Abilify Maintena – også mod skizofreni – og Trintellix/Brintellix, der også er et antidepressiv.

Lundbeck et skridt nærmere EU-godkendelse af nøgleprodukt CHMP siger god for Lundbecks Rexulti

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier