MedWatch

Novartis dropper fedmemiddel i fase 2

Schweiziske Novartis har skrottet en lægemiddelkandidat mod fedme, og dermed står Novo Nordisk med en konkurrent mindre på markedet.

Foto: Rafiq Maqbool/AP/POLFOTO/arkiv

Det schweiziske medicinalselskab Novartis dropper udviklingen af fedmemidlet LIK066, fordi patienterne ikke har tabt sig tilstrækkeligt i de foreløbige studier

Det skrev først erhvervsmediet Bloomberg, og beslutningen fremgår desuden af Novartis halvårsregnskab, som landede onsdag.

"Resultater fra forsøg opnået - projektet ophørt," er den kortfattede notits fra Novartis om skrotningen.

LIK066 var i fase 2, fremgår det af regnskabet, og i et indlæg på Novartis' hjemmeside om midlet skrev en hjertelæge, at LIK066 i tidlige studier "så ud til at klare sig bedre end noget andet middel, der er blevet testet over den samme tidsperiode."

De tidlige signaler har altså vist sig ikke at holde stik i klinikken.

Skrotningen betyder samtidig, at Novo Nordisk en konkurrent mindre på behandlingsområdet inden for vægttab, hvor selskabet allerede har lanceret Saxenda og samtidig har store forventninger til, at GLP 1-analogen semaglutid, der mod diabetes markedsføres som Ozempic, også kan bruges som fedmemiddel.

LIK066 blev oprindeligt udviklet som et middel mod diabetes, men viste sig - i stil med Novos liraglutid og semaglutid - at have vægttab som bivirkning.

Novartis overrasker positivt på både salg og indtjening 

Mere fra MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier