MedWatch

Svenske Sobi slår alle forventninger og opjusterer - aktien stiger 15 pct

Det svenske medicinalselskab Swedish Orphan Biovitrum (Sobi), som blandt andet er stiftet af danske Bo Jesper Hansen, leverede onsdag et halvårsregnskab, der slog alle analytikernes forventninger.

Foto: Sobi

Det svenske biotekselskab Swedish Orphan Biovitrum (Sobi) løftede onsdag sløret for et halvårsregnskab, der slog alle forventninger og fik selskabet til at opjustere sine egne forventninger.

Aktien i det svensk selskab steg 15 pct., da selskabet nu forventer en omsætning mellem 8,6 og 8,8 mia. svenske kr. mod tidligere mellem 7,9 og 8,1 mia. svenske kr.

Forventningerne til driftsresultatet (ebita) lægger nu i spændet 3,4 til 3,6 mia. svenske kr. Tidligere var der ventet et driftsresultat på 2,8 til 3 mia. svenske kr.

I andet kvartal blæste selskabet forbi analytikernes forventninger og landede et driftsresultat på 951 mio. svenske kr., hvorimod medianestimatet ifølge Bloomberg News lød på 683 mio. svenske kr.

Samtidig lød omsætningen på 2,39 mia. svenske kr. mod de ventede 2,13 mia. svenske kr.

Sobi producerer blandt andet bløder- og inflammationsmidler, og opstod gennem en fusion mellem biotekselskaberne Swedish Orphan og Biovitrum i 2009.

Førstnævnte blev stiftet af blandt andet danske Bo Jesper Hansen, der sad i bestyrelsen i Sobi frem til 2016 og i dag er næstformand i Orphazyme og en række andre biotekselskaber.

Analytikerne hos investeringsbanken Pareto Securities kvitterer ifølge Bloomberg News for dagens resultat med at sige, at "man er løbet tør for superlativer" omkring Sobi.

Sobi får ny finansdirektør 

Dansk farmamilliardær skal modstå Novos købspres 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier