MedWatch

Finanshus løfter mål for Novo-aktien

Berenberg indtager stadig en neutral position i forhold til Novo Nordisk-aktien, men forudser alligevel en stigende aktiekurs.

Novo Nordisk har haft en kursmæssig fin periode på det seneste, og det reagerer analysehuset Berenberg nu på ved at hæve kursmålet med 8 pct. til 303 kr. Den neutrale "hold"-anbefaling bliver der dog ikke pillet ved, viser et notat fra Berenberg.

"Mens vi anerkender, at Novo er en højkvalitets forretning med et varigt marked på den lange bane, og at sammenligning med konkurrenter ofte sker på basis af indtjeningsforventningen (EPS), så ser aktierne ud til at være fuldt værdisat i øjeblikket med tanke på risikoprofilen henover de næste 18 til 24 måneder," skriver Berenberg i sin analyse.

Finanshuset henviser blandt andet til den fortsatte priskonkurrence på det store og vigtige amerikanske marked for diabetesmidler, og at en stor del af Novos fremtidige salg og indtjening kommer til at afhænge af udviklingen af en oral version af diabetesmidlet semaglutid, som der senere på året ventes at blive fremlagt nye data for fra den danske medicinalvirksomhed.

Fredag før weekenden lukkede Novo-aktien stort set uændret i 316,75 kr. Derved er aktien steget 10,4 pct. den seneste måned, mens der for hele indeværende år stadig er tale om et kurstab, idet aktien har tabt 5,3 pct. af sin værdi siden nytår.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier