MedWatch

Britisk medicinalselskab i vejret efter blokade af kopiprodukt

Dr. Reddy's Laboratories har overtrådt et patent og får ikke lov at relancere kopiprodukt. Det giver medvind til orginalproducentens aktie.

Foto: Mark Lennihan/ AP / Polfoto

Det britiske medicinalselskab Indivior stryger mandag til tops på børsen, efter at en domstol i New Jersey har blokeret en rival i at sælge et billigere kopiprodukt, der kan sammenlignes med Invidiors bedst sælgende middel.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Midlet hedder Suboxone Film, og det skal forebygge abstinenssymptomer hos narkomaner og kan også anvendes til folk, der er afhængige af smertestillende medicin. Forbuddet, der kom fredag, blev vedtaget, få dage efter at det britiske selskab havde sløjfet sine 2018-forventninger, da Suboxone mistede markedsandele i USA.

Domstolen vurderede, at rivalen Dr. Reddy's Laboratories overtrådte Indiviors patent, og derfor har domstolen blokeret rivalens relancering af kopiproduktet, indtil retssagen er helt overstået. Indivior stiger 25 pct. og topper det paneuropæiske Stoxx 600-indeks. Dermed revancherer selskabet sit tab i sidste uge.

Rivalen Dr. Reddy's faldt modsat 9,7 pct. på børsen i Indien. Suboxone står ifølge nyhedsbureauet for 80 pct. af Indiviors omsætning.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier