MedWatch

Lægemiddelstyrelsen beder landets selskaber tage kontakt om brexit

Lægemiddelstyrelsen vil gerne informeres om og hjælpe til med danske medicinalselskabers planer - eller mangel herpå - om at håndtere Storbritanniens exit fra EU, og opfordrer derfor nu selskaberne til at tage kontakt.

Foto: /ritzau/Esben Salling

Hvad er din virksomheds plan for at håndtere det bøvl, som Storbritanniens løsrivelse fra EU medfører?

Det vil Lægemiddelstyrelsen gerne vide og eventuelt assistere med, og derfor opfordrer styrelsen nu danske medicinal- og biotekselskaber om at tage kontakt til styrelsen.

"Lægemiddelstyrelsen har behov for information fra virksomhederne om, hvilke planer der er for overgangen, så ressourcer og forretningsgange kan tilrettelægges bedst muligt. Det gælder også, selv om virksomhedens planer ikke er endelige," skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

"Lægemiddelstyrelsen opfordrer også virksomheder til at tage kontakt efter behov for at drøfte mulige overvejelser og spørgsmål, som Lægemiddelstyrelsens hjemmeside ikke umiddelbart giver svar på," fortsætter styrelsen.

Behovet opstår, fordi der endnu langt fra er klarhed over, hvordan handelsvilkårene mellem Storbritannien og EU kommer til at se ud, når landet forlader unionen den 29. marts 2019.

Storbritanniens premierminister Theresa May slog eksempelvis torsdag fast, at landet ønsker at forblive en del af det europæiske lægemiddelagentur, EMA, mens EU's chefforhandler Michel Barnier i marts afviste, at et land kan få del i EU's goder uden at være underlagt EU-domstolen.

"De mulige udfald (af brexit, red.) og løbende opdateringer skaber et behov for gensidig og kontinuerlig information mellem Lægemiddelstyrelsen og lægemiddelvirksomhederne i bestræbelserne på at indrette sig bedst muligt i overgangsfasen," skriver Lægemiddelstyrelsen.

Styrelsen skriver samtidig, at den "er forberedt på at påtage sig en del af de mange opgaver, der følger, når Storbritannien forlader EU."

Theresa May står fast på medlemskab af EMA i sin brexit-plan

Lif er "meget bekymrede" over strid om Storbritanniens deltagelse i EMA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier