MedWatch

Onxeo lander positive resultater med prækliniske studier - aktien stiger 18 pct

Det fransk-danske biotekselskab Onxeo har offentliggjort positive, prækliniske resultater for et af selskabets kræftmidler i kombination med blandt andet Astrazenecas Lynparza.

Judith Greciet, adm. direktør i Onxeo. Foto: Onxeo

Onxeo kunne torsdag løfte sløret for gode nyheder, da selskabet meldte om positive resultater af sine prækliniske studier med kræftmidlet AsiDNA.

I kombination med Astrazenecas kræftmiddel Lynparza (olaparib) blev AsiDNA blandt andet testet mod en form for resistent brystkræft, og her var kombinationen i stand til at fordoble det antal, der responderede på behandlingen.

Samtidig var AsiDNA i stand til at forhindre resistens over for den klasse af kræftmidler, der kaldes PARP-hæmmere, som Lynparza er en del af.

Onxeo skriver, at dataene støtter op om, at selskabet bør tage midlet i klinikken.

Og det er aktionærerne tilsyneladende enige i. Onxeos aktie var steget 18 pct. ved middagstid torsdag.

Onxeo er skabt gennem en fusion mellem franske Bioalliance Pharma og danske Topotarget i 2014, og selskabet aktie er nu dobbeltnoteret på børserne i København og Paris.

Onxeo får 47 mio for at give afkald på 85 mio i tidligere Topotarget-middel

Onxeo taber 440 mio kr og har penge til 2019

Onxeo nedskriver 38 mio. euro efter impairment-test

Forsiden lige nu

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

En "digital transformation" i Novo Nordisks F&U-afdeling, som koster 400 medarbejdere jobbet, stjal fokus i uge 38, hvor Zealand Pharma ramte plet i et afgørende fase 3-studie og Coloplast holdt kapitalmarkedsdag. MedWatch giver dig her overblikket over ugens vigtigste begivenheder.

CHMP får ny, tysk formand

Ved sit septembermøde har EU's ekspertkomité på ibrugtagning af nye lægemidler, CHMP, valgt en ny formand for de næste tre år, ny næstformand skal vælges i næste måned.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier