MedWatch

Saniona scorer 30 mio fra Boehringer Ingelheim for ny skizofrenikandidat

Det Ballerup-baserede biotekselskab Saniona har modtaget 30 mio. kr. fra Boehringer Ingelheim, fordi sidstnævnte har udvalgt en ny lægemiddelkandidat gennem et samarbejde mellem de to selskaber.

Jørgen Drejer, adm. direktør i Saniona. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det tyske medicinalselskab Boehringer Ingelheim har udvalgt sin første lægemiddelkandidat gennem et samarbejde med danske Saniona, og det sender millioner i retning af Ballerup, hvor Saniona holder til.

Selskabet har således modtaget en milepælsbetaling på 30 mio. kr. (4 mio. euro) som følge af Boehringer Ingelheims træk.

De to indgik i 2016 en samarbejdsaftale om at udvikle lægemiddelkandidater mod skizofreni, som maksimalt kan sende 670 mio. kr. (90 mio. euro) til Saniona, såfremt alle milepæle opnås.

Samtidig har Saniona ret til royalties af salget på midler fra samarbejdet, der eventuelt måtte nå markedet.

"Det har været en stor fornøjelse at arbejde sammen med Boehringer Ingelheims Neuroscience-hold, og vi er meget glade for deres indsats og professionelle, visionære og vedholdende samarbejde, der har ført til denne vigtige milepæl inden for vores skizofreni-samarbejde," skriver Jørgen Drejer, adm. direktør i Saniona, i en pressemeddelelse.

"Indkomsten fra milepæle og royaltybetalinger under Sanionas samarbejdsaftaler udgør et vigtigt bidrag til Saniona, og den vil blive brugt til den fortsatte udvikling af Sanionas egne programmer," skriver han videre.

Saniona-direktør efter sløjfet samarbejde: Projektet kommer tilbage med større værdi

Saniona og Boehringer indgår skizofreniaftale

Forsiden lige nu

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

En "digital transformation" i Novo Nordisks F&U-afdeling, som koster 400 medarbejdere jobbet, stjal fokus i uge 38, hvor Zealand Pharma ramte plet i et afgørende fase 3-studie og Coloplast holdt kapitalmarkedsdag. MedWatch giver dig her overblikket over ugens vigtigste begivenheder.

CHMP får ny, tysk formand

Ved sit septembermøde har EU's ekspertkomité på ibrugtagning af nye lægemidler, CHMP, valgt en ny formand for de næste tre år, ny næstformand skal vælges i næste måned.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier