MedWatch

Novo Nordisk tilbagekalder insulin i Storbritannien

Et parti af Novo Nordisks måltidsinsulin Fiasp trækkes tilbage fra markedet i Storbritannien pga. urenheder i produkter, der kan udgøre en fare for patienterne.

Foto: Novo Nordisk/PR

Et parti af Novo Nordisks insulinpræparat Fiasp Flextouch trækkes tilbage fra det britiske marked, da produkterne udgør en potentiel sikkerhedsrisiko for patienterne. Det oplyser Novo Nordisks britiske afdeling i en meddelelse.

Der er tale om et vareparti med nummeret HP50949, og tilbagekaldelsen sker, fordi man har fundet partikler i insulinen i visse af produkterne.

Det britiske Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) har klassificeret det som en class 2 recall, hvilket vil sige, at produkterne udgør en fare for patienternes sikkerhed, men ikke er livstruende.

Novo Nordisk vil nu tilbagekalde alle produkter i varepartiet, som er solgt til grossister og apoteker i Storbritannien.

Det er ikke første gang i år, at Novo Nordisk har oplevet problemer i forbindelse med Fiasp. For godt tre måneder siden blev selskabet tvunget til at ændre farven på engangspenne og cylinderampuller til flergangspenne for produktet i adskillige lande, herunder også Danmark.

Det skyldtes, at farverne på de daværende Fiasp-penne og ampuller - som er et produkt, diabetikere skal tage i forbindelse med måltider - lå så tæt på farverne på basalinsulinen Tresiba - som kun skal tage én gang om dagen - at patienterne kunne risikere at tage fejl af produkterne.

Brugen af den forkerte type insulin kan føre til farlige tilfælde af for lavt eller for højt blodsukker (hypo- eller hyperglykæmi).

Novo Nordisk ændrer farve på insulinprodukt efter forvirring hos patienter 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier