MedWatch

Novo Nordisk tilbagekalder insulin i Storbritannien

Et parti af Novo Nordisks måltidsinsulin Fiasp trækkes tilbage fra markedet i Storbritannien pga. urenheder i produkter, der kan udgøre en fare for patienterne.

Foto: Novo Nordisk/PR

Et parti af Novo Nordisks insulinpræparat Fiasp Flextouch trækkes tilbage fra det britiske marked, da produkterne udgør en potentiel sikkerhedsrisiko for patienterne. Det oplyser Novo Nordisks britiske afdeling i en meddelelse.

Der er tale om et vareparti med nummeret HP50949, og tilbagekaldelsen sker, fordi man har fundet partikler i insulinen i visse af produkterne.

Det britiske Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) har klassificeret det som en class 2 recall, hvilket vil sige, at produkterne udgør en fare for patienternes sikkerhed, men ikke er livstruende.

Novo Nordisk vil nu tilbagekalde alle produkter i varepartiet, som er solgt til grossister og apoteker i Storbritannien.

Det er ikke første gang i år, at Novo Nordisk har oplevet problemer i forbindelse med Fiasp. For godt tre måneder siden blev selskabet tvunget til at ændre farven på engangspenne og cylinderampuller til flergangspenne for produktet i adskillige lande, herunder også Danmark.

Det skyldtes, at farverne på de daværende Fiasp-penne og ampuller - som er et produkt, diabetikere skal tage i forbindelse med måltider - lå så tæt på farverne på basalinsulinen Tresiba - som kun skal tage én gang om dagen - at patienterne kunne risikere at tage fejl af produkterne.

Brugen af den forkerte type insulin kan føre til farlige tilfælde af for lavt eller for højt blodsukker (hypo- eller hyperglykæmi).

Novo Nordisk ændrer farve på insulinprodukt efter forvirring hos patienter

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier