MedWatch

Novo-selskab indleder fase 1-forsøg med kandidat mod kronisk kvindesygdom

Det Novo Seeds-støttede biotekselskab Forendo har fået grønt lys til at starte et klinisk fase 1-forsøg med sin hovedkandidat til behandling af den kroniske sygdom endometriose, der rammer op mod hver 10. kvinde. Dermed træder selskabet et skridt nærmere et potentielt milliardstort marked, som blandt andre medicinalgiganterne Bayer, AbbVie og Ferring Pharmaceuticals også stræber efter.

Forendo Pharma, med danske Novo Seeds som storinvestor, starter klinisk fase 1-forsøg. Bestyrelsesformand i Forendo Pharma og investeringschef i Novo Seeds, Stephan Christau, glæder sig over udviklingen. | Foto: Privat, PR

Det finske biotekselskab Forendo Pharma, der har danske Novo Seeds som storinvestor, har fået grønt lys af myndighederne til at sætte gang i et klinisk forsøg med sin hovedkandidat, det orale lægemiddelhåb FOR-6219 til behandling af sygdommen endometriose, som rammer kvinder, og som kan føre til muskelknuder (fibromer) i livmoderen.

Hos Forendos bestyrelsesformand, danske Stephan Christgau, der også er seniorpartner i Novo Seeds, som står for de tidlige investeringsinitiativer for kapitalfonden Novo Holdings, er det selvsagt en glædelig nyhed.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier