MedWatch

Det amerikanske børsmarked boomer igen

Efter nogle lidt mere magre år ser det amerikanske marked for børsnoteringer af selskaber for alvor ud til at være kommet op i gear igen, og det drager biotekindustrien i den grad nytte af. Samtidig sætter også fusioner og opkøb rekord.

Foto: /Ritzau/AP/Richard Drew

Efter fire nye biotekselskaber gik på børsen på Nasdaq i USA i sidste uge og samlet rejste, hvad der svarer til mere end 3,5 mia. kr., er antallet af biotekbørsnoteringer på det vigtige amerikanske marked i de første seks måneder af 2018 nået op på nogenlunde samme niveau som i hele 2017.

Det viser en opgørelse fra Renaissance Capital ifølge Endpoints News.

Med den markant øgede aktivitetet i starten af i år kunne noget tyde på, at det amerikanske børsmarked er ved at komme op i gear igen efter et par år, som ikke helt var på niveau med de glade dage i 2014 og 2015.

I første kvartal var der 12 børsnoteringer af biotekselskaber i USA, mens antallet nåede at stige til 20 i andet kvartal. Til sammenligning blev der børsnoteret henholdsvis 3 og 13 selskaber i de samme kvartaler af 2017, mens det samlede antal nåede op på 36 for hele året.

(artiklen fortsætter under grafikken)

Rekordhøj aktivitet

Kigger man på det amerikanske børsmarked på tværs af alle sektorer, går det også ganske godt med noteringerne. Andet kvartal 2018 bød således på 60 nye selskaber på børsen, som samlet rejste 13,1 mia. dollars, hvilket er det højeste antal børsnoteringer i landet siden andet kvartal 2015.

Det er dog ikke kun på de regulerede markeder, at pengene sidder løst. Ifølge Financial Times viser data fra Thomson Reuters, at værdien af fusioner og opkøb på globalt plan har rundet 2500 mia dollars, eller næsten 16.000 mia. kr., indtil videre i 2018.

Bankfolk vurderer ifølge Wal Street Journal, at den høje aktivitet skyldes en række kombinerede forhold. Blandt andet et stærkt erhvervsklima, høje aktiekurser og en investorappetit på vækstselskaber. Og man forventer, at der også i den nære fremtid vil være en høj aktivitet.

"Vores globale IPO-pipeline er stærkere nu, end den har været siden finanskrisen," siger Evan Damast, chef for globale aktie- og renteinvesteringer hos Morgan Stanley, ifølge Ritzau Finans til The Wall Street Journal.

Og Renaissance Capital forventer også, at det boomende børsmarked fortsætter de gode takter.

"Det amerikanske IPO-marked er i en god position til endnu et aktivt kvartal i tredje kvartal. En lang periode med stærke afkast fra børsnoteringer og lav markedsvolatilitet har skabt et modtageligt miljø for en bred vifte af selskaber til at gå på børsen," skriver Renaissance Capital om fremtidsudsigterne og tilføjer:

"Biotekselskaber er en af de største komponenter i IPO-pipelinen og burde blive ved med at være en væsentlig kilde til deal-flow."

Venture-boss: Genovervej børsplanerne  

Biotekindustrien rejser flere penge end nogensinde før 

Biotek-boom når nye højder i 2015 

Børs-bonanza fortsætter ufortrødent 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier