MedWatch

Abbvie og partner skal betale milliarder for konkurrenceforvridende adfærd

Amerikanske Abbvie og en partner til selskabet er blevet beordret til at betale 2,87 mia. kr. for at have bremset generiske versioner af et lægemiddel på det amerikanske marked med ulovlige metoder.

Foto: Abbvie

Et forsøg fra den amerikanske medicinalkoncern Abbvie på at bremse kopipræparater til et af sine produkter koster nu selskabet en milliardbøde.

Det skriver Reuters.

Abbvie og selskabets partner Besins Pharmaceuticals var af de amerikanske konkurrencemyndigheder, FTC, beskyldt for at have anlagt sager uden noget egentlig grundlag mod generikaproducenterne Teva og Perrigo blot for at udskyde de selskabers lanceringer af Abbvies lægemiddel Androgel, som er en testosteronerstatning.

Og siden har man så ifølge anklagerne indgået en såkaldt pay-for-delay-aftale med Teva, der betød, at isralerne fik en pose penge for at vente med at lancere sit kopiprodukt.

En amerikansk distriktsdommer i Philadelphia har på den baggrund beordret Abbvie og Besins til at betale 448 mio. dollars - eller 2,87 mia. kr. - som svarer til den ekstra indtjening, man sikrede sig med de lyssky metoder, mellem juni 2013 og august 2017.

Ifølge Reuters er sagen endnu et eksempel på den hårde linje FTC har lagt over for selskaber i medicinalindustrien, som indgår disse pay-for-delay-aftaler.

Abbvie skal betale 19 mio. kr. til patient, der fik hjerteanfald - 6000 lignende sager spøger 

Abbvies dyre domstolsnederlag skal gå om 

AbbVie taber sag om bivirkninger ved hormongel 

AbbVie får milliard-bøde for at vildlede om bivirkninger 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier