MedWatch

Italiensk medicinalselskab overtages i tocifret milliardhandel

En italiensk familie har solgt aktiemajoriteten i sit medicinalselskab fokuseret på sjældne sygdomme til en international kapitalfond. Prisen lyder på godt 22 mia. kr.

Foto: Colourbox

Den internationale kapitalfond CVC Capital Partners overtager nu det italienske medicinalselskab Recordati i en markant milliardhandel.

Det skriver Reuters.

Et konsortium af fonde ejet af CVC har således lukket en aftale om at købe 51,8 pct. af aktierne i Recordati fra ejerfamilien for omkring 3 mia. euro - eller 22,35 mia. kr.

Dermed overtager kapitalfonden, som har hovedsæde i London og Luxemburg, styringen med det italienske selskab, som har specialiseret sig i salg og markedsføring af lægemidler mod en række sjældne sygdomme.

Selskabet har tidligere købt aktiver fra blandt andet Astrazeneca, ligesom man i 2012 købte en række perifere produkter fra Lundbeck for omkring 570 mio. kr.

Handlen med CVC er ifølge Reuters endnu et eksempel på, at tingene er ved at ændre sig i Italien, hvor mange store selskaber traditionelt set har været familieejede, men i nyere tid er begyndt at åbne op for udenlandske investorer.

"Det var vigtigt at finde en partner, som ville tillade, at Recordati forblev uafhængigt," siger Recordatis adm. direktør, Andrea Recordati, som vil fortsætte som topchef for selskabet.

Reuters har tidligere rapporteret om forhandlinger mellem CVC og Recordati om en reel overtagelse vurderet til en værdi på 8 mia. euro. Men i maj skrev nyhedsbureauet, at forhandlingerne var lagt på is på grund af prisskiltet og politisk uro i Italien.

AstraZeneca i nyt milliardfrasalg 

Stor-udsalg i Lundbeck 

Analytiker: Lundbeck fik god pris 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier