MedWatch

Alex Azar: Insulinproducenter sænker ikke priserne frivilligt

Donald Trump har for nylig sagt, at man snart ville se "frivillige, massive prisfald" fra amerikanske medicinalselskaber, ligesom der har været forlydender om direkte forhandlinger med insulinproducenter såsom Novo Nordisk. Men det afviste sundhedsminister Alex Azar på en høring i senatet tirsdag.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Susan Walsh

Investorer og industrirepræsentanter har ventet i spænding, siden den amerikanske præsident Donald Trump i slutningen af maj sagde, at man skulle forvente at se massive, frivillige prisreduktioner fra nogle af de store medicinalselskaber på det amerikanske marked.

Siden har der i amerikanske, politiske medier været forlydender om, at man ville se reduktioner i priserne på insulin under de offentlige sundhedsprogrammer Medicare og Medicaid, samt at det amerikanske sundhedsministerium, HHS, allerede havde mødtes med flere selskaber for at diskuttere frivillige prisreduktioner.

Men det har ikke noget på sig, sagde den amerikanske sundhedsminister, Alex Azar, under en høring i det amerikanske senat tirsdag. Det skriver Børsen.

Ifølge mediet Xconomy sagde Alex Azar, at historierne i medierne var "et mysterie for alle, jeg har spurgt om dem". Han sagde videre, at han ville "elske det, hvis medicinalselskaber sænkede priserne frivilligt", men tilføjede også, at regeringens plan i stedet er at skabe øget konkurrence i USA for på den måde at presse priserne nedad.

Der var tale om en høring i respons til den plan for at sænke medicinpriserne i USA, den såkaldt drug pricing blueprint, som den amerikanske regering fremlagde for nylig, hvor man blandt andet lagde vægt på at lette adgangen til markedet for generiske lægemidler, ligesom man har foreslået at lægge medicinindkøbene under den såkaldte Part B af sundhedsplanen Medicare ind under part D.

På nuværende tidspunkt er det kun i Part D, at de store indkøbsorganisationer - eller Pharmacy Benefit Managers - kan forhandle om rabatter med medicinalselskaberne, ligesom de gør det til de kommercielle sundhedsplaner. Men det vil en sammenlægning altså ændre på.

Trump: Om to uger vil medicinalfirmaer løfte sløret for "massive prisfald" 

Trump-minister står fast: Medicinalfirmaer sænker snart sine priser frivilligt 

Trumps sundhedschef til medicinalfirmaer: Samarbejd med os, ellers...  

Novo-rivals topchef: "Det er tid til at ændre systemet" 

Dansk biotekboss i USA: Farmaselskaberne ligger som de har redt 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier