MedWatch

Nyt købstilbud på Neurosearch: Gefion trumfer modbud på børsskal

Ejendomsselskabet Gefion Group optrapper kampen om at komme på børsen. Mandag har Gefion Group således forhøjet sit købstilbud til aktionærerne i Asger Aamunds gamle selskab, Neurosearch. Det nye bud overstiger det, som den anden byder i dysten, logistikvirksomheden Nordic Transport Group, for nyligt fremsatte.

Budkrigen på biotekselskabet Neurosearch, der blev stiftet i 1989 af forretningsmanden Asger Aamund, fortsætter. | Foto: PR/POLFOTO

Det danske ejendomsselskab Gefion Group trækker nu fra i kampen om den næsten tomme børsskal efter Neurosearch, der lige nu udkæmpes mellem Gefion Group og logistikselskabet Nordic Transport Group (NTG).

Det står klart, efter at ejendomsselskabet Gefion Group mandag har fremsat et forhøjet tilbud til aktionærerne i Neurosearch. Først lød buddet på 4,00 kr. per aktie. Nu lyder tilbuddet til Neurosearch-aktionærerne på 4,50 kr. per aktie svarende til 110,492 mio. kr.

Det oplyser Neurosearch i en fondsbørsmeddelelse.

Med den ekstra 50-øre per aktie overbyder Gefion dermed den anden byder, Nordic Transport Group, der på den sidste dag i maj annoncerede et købstilbud på 4,45 kr. per aktie svarende til ca. 110 mio. kr. - og dermed marginalt under det aktuelle tilbud fra Gefion Group - for selskabet, som erhvervsmanden Asger Aamund stiftede tilbage i 1989.

Formelt blev købstilbuddet fra NTG afleveret til aktionærerne i Neurosearch 20. juni.

Neurosearch har gennem længere tid været under afvikling, og for begge bejlere begrundes interessen for biotekselskabet i muligheden for at blive børsnoteret via en overtagelse.

Med mandagens bud fra Gefion Group kan en vinder af dysten om Neurosearch-aktionærerne være fundet, såfremt der ikke dukker en tredje bejler op.

I hvert fald udtalte bestyrelsesformand i NTG, Morten Mathiesen for nyligt, at der ikke ville komme flere bud fra transportfirmaet, end det ene, det fremsatte 31. maj.

”Vi byder 4,45 kr. per aktie. Hvis andre kan regne den bedre ud, så er de velkomne til det. Så er der andre måder for os at komme på børsen på. Der kommer ikke flere tilbud fra os," sagde Morten Mathiesen dengang.

Lykkedes det Gefion Group at lande en købsaftale for 4,50 kr. per aktie, vil ejendomsselskabet udover børsnoteringen få 74 mio. kr., som Neurosearch har i banken og et uudnyttet skatteaktiv på 1,7 mia. kr.

I Neurosearch anbefaler bestyrelsen aktionærerne at afvente bestyrelsens redegørelse, inden de accepterer de fremsatte tilbud.

NGT har ikke kommenteret på modbuddet endnu.

Neurosearch-aktien lukkede mandag i en pris på 4,62 kr., hvilket giver selskabet en markedsværdi på 113,42 mio. kr.

To virksomheder kæmper om Neurosearchs børsskal: "Jeg ser ikke, at vi er i en budkrig"

Neurosearch kommer med salgsanbefaling i juli

Direktør for ejendomsselskab: Derfor vil vi købe Neurosearch

Gefion byder formelt på Neurosearch: "Jeg ved ikke, om det kan lade sig gøre"

Ny Neurosearch-bejler vil have fingrene i børsnoteringen

Neurosearch har fået opkøbstilbud på 100 mio fra dansk selskab 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier