MedWatch

Novos Tresiba får klø i rivals sammenligningsstudie

Novo Nordisk og selskabets franske rival Sanofi kan på årets diabeteskonference i USA slå hinanden i hovedet med data, der viser, at deres respektive langtidsvirkende insuliner har fordele, når de sammenlignes med konkurrentens insulin.

Foto: Sanofi/PR

Mandag eftermiddag har Sanofi præsenteret data fra et 24 uger langt sammenligningsstudie ved navn Bright. Det viser, at Sanofis langtidsvirkende insulin Toujeo ydede samme blodsukkerkontrol efter 24 uger som Novos Tresiba.

I de første 12 uger af behandlingen, den såkaldte titreringsfase, hvor lægerne gradvist skruer op for og finindstiller dosis, gav Toujeo til gengæld færre tilfælde af de for patienten frygtede tilfælde af for lavt blodsukker, kaldet hypoglykæmi, når der sammenlignes med patientgruppen, der fik Tresiba.

Ser man på risikoen for hypoglykæmi i ugerne 13-24 og over hele 24 ugers perioden viste data herefter en sammenlignelig risiko for patienterne, der fik de to langtidsvirkende insuliner.

Resultaterne står i kontrast til en undersøgelse, som Novo præsenterede i weekenden under årsmødet.

Her var der ikke tale om et klinisk studie, der er den gyldne standard, når lægemidler godkendes, men derimod et såkaldt "real-world" studie, hvor elektroniske patientjournaler blev gennemgået for at se effekten efter seks måneders behandling.

I undersøgelsen viste Novos Tresiba større effekt på langtidsblodsukkeret end Toujeo og med færre tilfælde af hypoglykæmi efter seks måneders behandling.

Konkurrencemæssigt vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen ikke, at det får den store effekt, at de to selskaber denne gang kan slå hinanden i hovedet med data, der viser, at deres respektive langtidsvirkende insulin er bedst.

”Jeg tror ikke det kommer til at betyde noget som helst. Jeg tror egentlig, at de læger og patienter, der har erfaring med Tresiba er tilfredse med det, og når det er sagt, så er der også rigtigt mange patienter og læger, der i forvejen har mange års erfaring med Lantus (Toujeo er en koncentreret version af Lantus, red.), og som er tilfredse,” siger Sydbank-analytikeren.

Han venter derfor, at den nuværende tendens i markedet fortsætter.

”Tresiba tager markedsandele, men i langsomt tempo, og det tror jeg ikke, at det her ændrer på.”

Novos insulinhåb overgår ærkerivalens ditto i den virkelige verden

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier