MedWatch

FDA følger trop: Begrænser brugen af immunterapier

Nye data har fået først det europæiske lægemiddelagentur og siden de amerikanske lægemiddelmyndigheder til at indsnævre brugen af to af de mest prominente immunterapier mod kræft.

Foto: /ritzau/AP/Andrew Harnik

Som følge af en række nye kliniske data på blærekræftpatienter, har de amerikanske lægemiddelmyndigheder besluttet sig for at begrænse brugen Merck/MSD’s Keytruda og Roches Tecentriq inden for den sygdom.

Det skriver FiercePharma.

Nu må de to immunterapier kun bruges til patienter med lokal avanceret eller metastaseret blærekræft, som ikke er egnede til behandling med cisplatinholding kemoterapi. Derudover må Keytruda kun bruges til de patienter, der har et vist niveau for af proteinet PD-L1.

Beslutningen kommer efter ny klinisk data afslørede at behandling med de to lægemidler ligefrem kunne skade overlevelsesraten for patienter, som ikke tidligere har modtaget behandling for deres sygdom.

I starten af juni fik det også det europæiske lægemiddelagentur til at erklære, at man ville begrænse brugen af de to terapier.

Umiddelbart kan det se ud som en skidt nyhed for de to selskaber, da det immunterapeutiske område er enormt konkurrencepræget, og blærekræft har været en af de mest ombejlede indikationer for området.

EMA vil begrænse brugen af immunterapier fra MSD og Roche

FDA advarer om studier med banebrydende immunterapi  

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier