MedWatch

Nikotinselskab med dansk styrmand vil udvikle tyggegummi med cannabis

Det svenske selskab Enorama Pharma, der har danske Annette Agerskov som vicedirektør, har sat sig for at udvikle et tyggegummi med medicinsk cannabis ved siden af selskabets nikotintyggegummi-forretning.

Annette Agerskov, vicedirektør i Enorama Pharma. | Foto: Enorama Pharma

Den tidligere Fertin-chef Annette Agerskov og hendes svenske selskab Enorama Pharma har kun lige klargjort sit første nikotinyggegummi til salg, før selskabet nu er klar med et helt nyt projekt.

Enorama Pharma vil udvikle et medicinsk cannabistyggegummi, som efter planen især skal sælges i Nordamerika gennem partnerskaber.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Meldingen kommer få dage efter, at Canada har valgt at legalisere cannabis helt.

Cannabis er i forvejen helt lovligt i otte amerikanske stater, mens medicinsk cannabis helt eller delvist er tilladt i ca. 46 af USA's 50 stater.

Meget stor interesse

Enorama Pharma skriver, at selskabet "i det seneste år har noteret sig den ekspansive markedsudvikling inden for medicinsk cannabis," og at selskabet derfor har vurderet markedet i samarbejde med erhervshuset Business Sweden i USA.

"Vurderingen viser, at potentialet og interessen for et medicinsk cannabistyggegummi i USA er meget stort. De regulatoriske og juridiske hindringer, som til dels stadig findes, og som blev identificeret i denne vurdering, forventes at blive mindre over de kommende år," skriver selskabet.

Enorama Pharma har i forvejen et partnerskab med det indiske medicinalselskab Dr. Reddy's Laboratories, som skal sælge firmaets nikotintyggegummi i USA.

Selskabet skriver dog, at det vil lede efter "partnere, som allerede beskæftiger sig med medicinsk cannabis" til lanceringen af det nye cannabistyggegummi.

Enorama Pharma har endnu ikke nogen tidshorisont for, hvornår tyggegummiet kan stå klar til salg.

Mere end tyggegummi

Det svenske selskab er ikke det eneste nikotintyggegummifirma, som forsøger at favne bredere.

Herhjemme har Annette Agerskovs tidligere arbejdsgiver Fertin Pharma også erklæret, at det vil producere tyggegummi, der kan levere medicin og kosttilskud.

Fertin Pharmas salgs- og markedsføringschef Anders Dam Vestergaard sagde dog i den forbindelse til MedWatch, at lige netop cannabis "ligger uden for Fertins rammer."

Nikotinselskab med dansk styrmand klar med første produkter

Fertin-salgschef om udfordrere: "Det er jo ikke nok at kunne producere tyggegummi"

Fertin Pharma vil levere medicin og kosttilskud gennem tyggegummi

Nikotinraket med dansk styrmand er steget 1600 pct på børsen - gør klar til at indtage USA

Canada åbner for lovligt salg af hash om fire måneder

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier