MedWatch

Ny godkendelse hjælper presset Shire-middel

En pædiatrisk godkendelse fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder kan - måske - give nyt liv til et af Shires midler, der ellers er blevet sat under gevaldigt pres fra en af rivalerne i det seneste år.

Foto: Martin Havtorn Petersen/MedWatch

Shire har fået et ekstra kort på hånden i forhold til et af sine mest markante, men også mest pressede lægemidler, Cinryze, mod den sjældne blodsygdom arveligt karødem (HAE).

Det skriver FiercePharma.

Hos de amerikanske lægemiddelmyndigheder har man nemlig sagt ja til at Cinryze nu også kan bruges til behandlinger af børn helt ned til 6-års alderen – tidligere har det kun været godkendt som en terapi hos personer over 14 år.

Dermed får selskabet adgang til en ny del af markedet, efter at have tabt terræn til australske CSL. Australiernes middel, Haegarda, blev godkendt sidste år, og i modsætning til Cinryze, der skal doseres intravenøst to gange om ugen, kommer Haegarda i en sprøjte én gang om ugen.

Haegarda kan dog ikke bruges til børn under 14, og i gennemsnit begynder man at få de første HAE-attaks, når man er omkring 10 år gammel. HAE-attaks giver opsvulmen i lemmerne og andre dele af kroppen, der i de værste tilfælde kan lukke luftvejene hos de personer, der lider af den.

Den pædiatriske indikation er dog ikke Shires eneste våben mod CSL og Haegarda. Selskabet er for øjeblikket i gang med en større patentkamp med CSL lig den, som Shire har indledt mod Roches blødermiddel Hemlibra, der også truer Shires etablerede produkter mod samme sygdom.

Shire sætter gang i nyt patentslagsmål

Takeda-aktionærer vil forhindre Shire-opkøb: "Det er topmålet af vanvid"

Shire taber juridisk bløder-slagsmål i Japan 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier