MedWatch

Sydbank-analytiker: Flotte data kan sikre høj pris til ny diabetespille

Novo Nordisks orale GLP-1-analog semaglutid viser større reduktioner i langtidsblodsukker og vægt sammenlignet med selskabets eget præparat Victoza og konkurrenten sitagliptin. Det kan give en konkurrencefordel, vurderer Sydbank-analytiker.

Foto: /ritzau/Rune Pedersen

Data fra Novo Nordisks seneste to færdiggjorte fase 3-studier med diabetespillen, oral semaglutid, falder i god jord hos Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen, der ser særdeles positivt på resultaterne.

Især data fra det såkaldte Pioneer 4-studie, der sammenlignede effekten af oral semaglutid med Novos storsælgende injektionsbaserede GLP-1-middel Victoza, er ifølge Sydbank-analytikeren værd at dvæle ekstra ved. Årsagen er, at de indikerer, at Novo vil kunne få en relativt høj pris for sin diabetespille på linje med prisen på Victoza.

Novos Victoza er i dag dyrere end pillebehandlingerne på grund af større effekt. På grund af den større effekt var der på forhånd også stor spænding om, hvordan oral semagludid ville måle sig med Victoza.

”Det kan give en konkurrencefordel, at man med de her data er i stand til at konkurrere med GLP-1-segmentet for én daglig behandling, og samtidig sikre en pris på linje med Victoza og de øvrige GLP-1-midler,” siger Søren Løntoft Hansen.

Han holder fast i sit topsalgsestimat for oral semaglutid på 30 mia. kr. og ser en sandsynlighed for godkendelse på 70 pct. i kølvandet af offentliggørelsen.

I sammenligningsstudiet med Victoza viste oral semaglutid, at det var gav en effekt på langtidsblodsukkeret på linje med Victoza opgjort efter den primære statistiske metode, som kræves af myndighederne, og som vurderer effekten, uanset om patienterne springer fra studiet eller får anden supplerende behandling.

Desuden viste oral semaglutid et statistisk signifikant og større vægttab ved 26 uger sammenlignet med Victoza, og slog altså Victoza på den parameter.

Bedre blodsukkerkontrol og vægttab

Opgjort efter den sekundære statistiske metode, hvor de patienter, der springer fra studiet ikke indgår, og som diabetesmidler indtil for nyligt blev godkendt på baggrund af, viste oral semaglutid desuden en statistisk signifikant og større reduktion i langtidsblodsukkeret, HbA1c, end Victoza.

Desuden slog semaglutid også her Victoza målt på vægttabet, og var altså bedre på begge parametre - blodsukkerkontrol og vægttab - både efter 26 og 52 ugers behandling.

”Ved at vise et bedre vægttab efter 26 uger, så maner man måske noget af den bekymring, der var efter Pioneer 2, hvor oral semaglutid ikke viste statistisk signifikans over for diabetespillen Jardiance efter 26 uger, lidt til jorden,” siger Søren Løntoft Hansen og uddyber:

”Modsat er der måske lidt flere patienter, der dropper ud på grund af kvalme sammenlignet med Victoza i Pioneer 4, men det ændrer ikke på, at det samlet set er nogle rigtigt stærke data.”

Søren Løntoft Hansen venter af samme grund en positiv kursreaktion på baggrund af resultaterne.

”Aktien bør klare sig bedre end markedet, men det er svært lige at sætte procenter på - også fordi markedet svinger så meget i de her dage på grund af risikoen for en handelskrig,” siger Sydbank-analytikeren.

Nyt Novo-studie: Novos diabetespille slår egen Victoza og Januvia fra konkurrenten Merck 

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier