MedWatch

GSK lancerer nyt HIV-middel i Danmark

Nyt præparat fra GSK kan reducerede antallet af lægemidler, som anvendes til behandling af danske HIV-patienter.

Foto: /ritzau scanpix/Andreas Beck

Kombinationspræparatet Juluca til behandling af HIV bliver nu tilgængeligt for danske læger.

Det sker efter de europæiske lægemiddelmyndigheders godkendelse af lægemidlet fra GSK, som er en kombination af to allerede godkendte lægemidler, nemlig GSK’s dolutegravir og midlet rilpivirine fra Janssen.

Godkendelsen er givet på baggrund af to fase 3-registreringsstudier kaldet SWORD-studierne, i hvilke GSK i december sidste år kunne vise, at kombinationen af GSK’s dolutegravir og midlet rilpivirine fra Janssen virkede lige så god som de gængse behandlinger med tre og fire lægemidler på HIV-patienter.

Juluca er en tablet med fast dosis, der skal tages en gang om dagen, og er møntet på patienter, der har været i stabile behandlingsforløb i mindst seks måneder.

I Danmark findes omkring 6200 patienter med HIV, der ifølge den gældende RADS-vejledning i udgangspunktet skal behandles med en kombination af de tre lægemidler Epivir fra Sandoz og Teva-midlerne Tenofovirdisoproxil og Efavirenz.

Da Juluca kombinerer to allerede godkendte lægmidler kan GSK sende midlet direkte på markedet uden forudgående vurdering i Medicinrådet.

Juluca er produceret af GSK via sin HIV-enhed ViiV Healthcare, som Pfizer og japanske Shionogi også har aktier i.

Forsiden lige nu

Storbank ser lys fremtid for Coloplast

Medicokoncernen Coloplast har fået genskabt markedets optimisme omkring virksomheden, men der er langt mere at komme efter, vurderer den norske storbank DNB.

Lars Rebien breder Novo-fondens milliarder ud: "Det er vores mandat"

Under Lars Rebien Sørensens formandskab vil Novo Nordisk Fonden favne bredere end hidtil. Datalogi, it, bred naturvidenskab, sociale formål, humanitære formål og bæredygtige fødevarer bliver større indsatsområder. Det sker ud fra en overordnet devise om at forbedre sundheden i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier