MedWatch

Amerikanere rejser 354 mio kr til medicinsk behandling af høretab

Decibel Therapeutics har for tredje gang i selskabets historie sikret sig en stor sum penge til at fortsætte udviklingen af en medicinsk behandling af hørelidelser.

Foto: Gregers Tycho

Et erklæret mål om at blive verdens førende selskab til medicinsk behandling af høretab kan rykke nærmere for det amerikanske selskab Decibel Therapeutics.

I hvert fald meddeler selskabet tirsdag, at nye og eksisterende investorer har tilført selskabet yderligere 55 mio. dollars, svarende til ca. 354 mio. kr, til den fortsatte udvikling af lægemiddelbaserede behandlinger af af lidelser som pludseligt opstået høretab og tinnitus.

Investorerne i Decibel Therapeutics tæller blandt andre GSK's venturearm, SR One, og det tidligere Google Ventures, i dag kaldet GV.

Decibel Therapeutics indgik i 2017 et samarbejde med Regeneron, der af Kevin Starr, medstifter af Third Rock Venture og formand for Decibel, blev beskrevet "et af de mest unikke samarbejder, jeg har set i mine mere end 30 år i biotekindustrien".

Med aftalen gav Regeneron den nye partner bred adgang til dets mange teknologier, ligesom selskabets forskere vil deltage direkte i Decibels forskning og udvikling.

Samtidig meddelte Regeneron, at man ville yde finansiel støtte til Decibel Therapeutics via forskningsbevillinger og et køb af aktier. Til gengæld kan Regeneron med tiden få trinindelte royalties af nettosalget af eventuelt markedsførte produkter.

Høretabsselskab indgår storstilet aftale med Regeneron, men beholder sine rettigheder

Sydbank: Medicinsk tilgang skal tages seriøst af høreapparatselskaber

Amerikanere investerer tungt i medicinsk behandling af høretab

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier