MedWatch

Roche nyder godt af langsomt optag af biosimilærer i Danmark

Medicinalforretningen i den danske afdeling af Roche nyder godt af en langsommere end ventet introduktion af biosimilære midler, men til gengæld går diagnostikforretningen tilbage.

Foto: /ritzau/AP/Steffen Schmidt/

Det er ikke gået lige så hurtigt med introduktionen af biosimilære versioner af Roches lægemidler i Danmark, som selskabet havde frygtet.

Derfor kom den danske afdeling af Roche også lidt bedre gennem 2017 end forventet.

I alt giver salget af lægemidler i Danmark og Island 897,9 mio. kr. i omsætning, en markant stigning fra 860 mio. kr. i 2016, som også får resultatet til at vokse med omkring 8 mio. kr., og dermed lander på 33 mio. kr.

Fra ledelsens side anser man derfor også resultatet for at være meget tilfredsstillende.

I 2018 kan selskabet dog også se frem til større konkurrence, for selskabet mister eksklusivitet på to af sine største produkter, Herceptin og Mabthera, hvilket vil resultere i et lavere salg i 2018, lyder det i regnskabet.

Ledelsen regner dog med, at udviklingen kommer til at rette sig noget her midt på året med introduktionen af nogle af selskabets nye produkter i Danmark.

Færre udbud rammer diagnostikken

Mindre godt ser det ud for udviklingen i Roche Diagnostics, der er et selvstændigt selskab i Danmark, om end det har hjemme på samme adresse i Hvidovre som medicinalforretningen.

Salget i diagnostikforretningen går tilbage med 2 pct. og rammer 432 mio. kr. Alligevel karakteriserer selskabets ledelse året som værende et succesfyldt et af slagsen, og det er på niveau med forventningerne.

Årsagen til tilbagegangen i salget skyldes henholdsvis den professionelle diagnostisk, hvor omsætningen har været præget af færre udbud og et stort fald i salget af point of care-produkter (diagnostiske produkter der kan bruges på patientstuen frem for et centralt laboratorie eller undersøgelsesrum, red.).  Til gengæld voksede salget af molekylær- og vævsdiagnostik.

Men hvor toplinjen er skrumpet, så ser det anderledes ud på bundlinjen, der vokser fra 8,1 mio. kr. til 11,7 mio. kr. Det skyldes blandt andet, at man har lavet en større omstrukturering i 2016, som har haft en positiv afsmitning.

I modsætning til medicinalforretningen, forventer ledelsen i Roches diagnostikarm ikke, at resultatet kommer til at gå tilbage. Her forventer man sig en positiv udvikling, blandt andet foranlediget af lanceringen af et nyt produkt inden for diabetespleje.

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier