MedWatch

Novartis smykker biosimilære midler med nye data

I et forsøg på at få flere over på Novartis’ biosimilære versioner af populære lægemidler, har det schweiziske medicinalselskab travlt med at fremlægge nye data, der kan understøtte skiftet.

Foto: /Ritzau Scanpix/Georgios Kefalas

To store, nye fase 3-studier skal hjælpe Novartis’ generikaforretning, Sandoz, i kampen om at få flere brugere af deres biosimilære versioner af to af verdens bedstsælgende lægemidler, Amgens Enbrel og Johnson & Johnsons Remicade. Begge mod gigt.

Det skriver FiercePharma.

I data fra de to studier fremgår det, at Sandoz’ midler, Zessly og Erelzi, matcher referenceproduktet, når det kommer til sikkerhed og effektivitet, men også særlig vigtigt, at der ikke kommer nogen skade af at skifte fra det ene middel til det andet.

"Det er vores håb, at disse studier vil hjælpe sundhedsfolk og patienter til at have tiltro til, at et skifte til Zessly eller Erelzi fortsat vil levere de fordele, som de får den eksisterende behandling," lyder det i en pressemeddelelse fra Merck Levick, Sandoz' globale leder for biofarma-udvikling.

Biosimilære lægemidler er i takt med prispresset på de almindelige generikaproduktet blevet en stadig vigtigere del af Sandoz’ sortiment. Og opmærksomheden for virksomheden vender sig nu imod USA. For mens biosimilære midler har vundet indpas i Europa er det gået langsommere i USA, og studier som disse to nye af slagsen, skal være med til at vende det billede.

Klinikchef: Skift til biosimilær trastuzumab kræver flere ressourcer

Kræftblockbuster fra Roche får biosimilær konkurrence i Danmark

Her er Danmarks bedst sælgende lægemiddel i 2017 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier