MedWatch

Teva fejler fase 3-forsøg og dropper indikation

Lægemiddelkandidaten fremanezumab fra israelske Teva har ikke vist overbevisende fordele som behandling af særlig type Hortons Hovedpine, og derfor skrinlægger selskabet nu arbejdet med midlet i indikationen.

Foto: Teva Pharmaceuticals

Teva Pharmaceuticals vil ikke forfølge muligheden for at få godkendt det mulige lægemiddel fremanezumab som en behandling mod kroniske variant af klyngehovedpine, også kaldet Hortons hovedpine.

Det oplyser selskabet i en meddelelse, efter at forskere har vurderet, at det er usandsynligt, at midlet i et igangværende fase 3-studie vil være i stand til at reducere antallet af episoder med kronisk klyngehovedpine i det 12 uger lange behandlingsforløb.

Der er dog stadig håb for fremanezumab i andre indikationer, da både de amerikanske og europæiske lægemiddelmyndigheder aktuelt vurderer midlet som forebyggende migrænebehandling. Ligeledes fortsætter et andet fase 3-studie med fremanezumab mod episodevis Hortons Hovedpine, der er den mest almindelige variant af sygdommen.

Fremanezumab tilhører klassen af såkaldte CGRP-hæmmere (calcitonin gene-related peptide), hvor man søger at hæmme CGRP-receptoren, som spiller en rolle i overførslen af smerte.

Teva er dog langt fra det eneste medicinalselskab, der har kastet sig over CGRP-hæmmere, da også Eli Lilly har galcanezumab, Alder BioPharmaceuticals har eptinezumab og Amgen og Novartis har Aimovig, der blev godkendt til brug i USA i maj.

Danske Jes Olsen, overlæge og stifter af Dansk Hovedpinecenter på Rigshospitalet i Glostrup, er en af nøglepersonerne bag opdagelsen, der har gjort udviklingen af nye lægemidler mod migræne muligt, da han var førsteforfatter på det første store studie fra 2004, som viste, at CGRP-blokade virker mod migræne.

Uventet FDA-kritik forsinker migrænehåb fra Teva

Analytikere: Tevas væksthåb kan blive forsinket til 2019

Teva satser på migrænelancering i det tidlige efterår

Teva indsender ansøgning for migrænemiddel i EU

Teva indsender FDA-ansøgning på migrænemiddel

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier