MedWatch

BMS kommer først i Kina i lukrativ kræftkategori

Amerikanske Bristol-Myers Squibb har som det første selskab fået godkendt et lægemiddel i PD-(L)1-klasse til markedsføring i Kina.

Foto: /Ritzau/AP/Mel Evans/

Mens man er blevet overhalet af rivalen Merck/MSD på lungekræftområdet, så kan amerikanske Bristol-Myers Squibb glæde sig over at komme først på det kinesiske marked med et kræftlægemiddel rettet mod proteinparret PD-1 eller PD-L1.

Det skriver Endpoints News.

De kinesiske lægemiddelmyndigheder har således sagt god for selskabets PD-1-hæmmer Opdivo (nivolumab) til andenlinjebehandling af ikke-småcellet lungekræft. Det er det første lægemiddel fra klassen, som bliver godkendt i det store asiatiske land.

Opdivo var også det første middel i klassen, der blev godkendt noget sted i verden, da de japanske myndigheder i sommeren 2014 sagde god for produktet til behandling af modermærkekræft, og Opdivo var da også en klar nummer et i klassen i de første par år.

Men i løbet af de seneste år er momentum skiftet over til rivalen Keytruda fra amerikanske Merck/MSD, som særligt grundet succes på lungekræftområdet nu forventes at blive den største kommercielle succes af de to midler.

Opdivo solgte i 2017 for små 5 mia. dollars på verdensplan mod Keytrudas 3,8 mia. dollars, men i første kvartal i år lå salget af de to midler nogenlunde side om side. En nylig rapport fra Evaluatepharma estimerer, at Keytruda vil omsætte for 12,7 mia. dollars i 2024 mod 11,25 mia. dollars for Opdivo.

Den nye godkendelse af Opdivo er ifølge Endpoints News blevet fremskyndet af de kinesiske myndigheder, som har brugt blot seks måneder på at nå frem til en beslutning. Men ifølge mediet har Merck også en ansøgning på bordet i Kina, og det kan føre til en godkendelse til rivalen inden længe.

Ny dag, ny godkendelse til Mercks supersællert

Mercks Keytruda godkendt mod livmoderhalskræft i USA

Danske Capital: Disse ting stak ud på ASCO

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier