MedWatch

FDA-godkendelse sender medicinalaktie ned med 20 pct

Godt nyt for en konkurrent til britiske Indivior er dårlige nyheder for selskabets aktionærer.

Foto: Colourbox

Det britiske medicinalselskab Indivior har en hård fredag på børsen, da investorerne frygter konkurrence på selskabets største lægemiddel.

Aktien falder 20 pct. på børsen i London og ligger samtidig klart sidst i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks. Indivior risikerer ifølge Bloomberg News at løbe ind i konkurrence for midlet Suboxone, som skal forebygge abstinenssymptomer hos narkomaner og også kan anvendes til folk, der er afhængige af smertestillende medicin.

Det skyldes, at det amerikanske medicinalselskab Mylan og den indiske samarbejdspartner Dr. Reddy's Labatories torsdag fik godkendt et kopiprodukt hos den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA. Det kan presse salget, da de to selskaber vil kunne markedsføre en billigere kopi. Suboxone ventes i år at sælge for 935 mio. dollar.

Mens der er pres på Indivior-aktien, har Dr. Reddy's Labatories haft en god fredag på børsen i Indien, hvor aktien steg 4 pct.

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier