MedWatch

Eisai investerer 635 mio i nyt Alzheimers-forskningscenter i Cambridge

Et nyt, stort forskningscenter i biotekbyen Cambridge skal hjælpe japanske Eisai til nye gennembrud inden for behandling af Alzheimers sygdom. Selskabet investerer 635 mio. kr. i det nye center og lukker samtidig faciliteter et andet sted i samme delstat.

Foto: Colourbox

Selvom man er blandt de selskaber, som for nylig har præsenteret knap så overbevisende data for eksperimentelle lægemidler mod Alzheimers sygdom, så tror japanske Eisai tilsyneladende stadig på mulighederne på sygdomsområdet.

Ifølge Fiercebiotech har selskabet i hvert fald besluttet sig for at åbne et nyt, stort forskningcenter dedikeret til forskning og udvikling af nye lægemidler mod Alzheimers sygdom og andre former for demens.

I en pressemeddelelse skriver selskabet, at man i løbet af de kommende tre år vil investere 100 mio. dollars – svarende til 635 mio. kr. – i det såkaldte Eisai Center for Genetics Guided Dementia Discovery, som ved hjælp af genetik skal udvikle immunterapeutiske og målrettede behandlinger mod demenssygdomme.

Det nye F&U-center er placeret i byen Cambridge i delstaten Massachusetts, som er hjemsted for en række store og små biotek- og medicinalselskabers forskning.

Ifølge Fiercebiotech lukker Eisai i samme ombæring sine faciliteter i byen Andover, som også ligger i Massachusetts, omtrent 40 kilometer nord for Cambridge.

Roche indleder fase 3-program for kandidat mod Alzheimers sygdom 

Eli Lilly og AstraZeneca fejler også med ny type Alzheimers-middel  

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier