MedWatch

Norsk kræftselskab dropper fase 2-studie – aktien falder til laveste niveau siden 2016

Et norsk biotekselskab, som udvikler kræftvacciner og onkolytiske vira, har droppet sine planer om et mellemfasestudie med en behandling mod bugspytkirtelkræft. Det har fået selskabets aktie til at falde med omkring 22 pct. til det laveste niveau siden slutningen af 2016.

Foto: Colourbox

Det norske biotekselskab Targovax, som udvikler to forskellige typer af immunterapier mod kræft, har set sig nødsaget til at annullere et planlagt fase 2-studie med en af sine fremmeste lægemiddelkandidater.

Det skriver Fiercebiotech.

Nordmændene var i mellemfasestudiet på vej til at teste sin neoantigenvaccine TG01 i kombination med kemoterapierne gemcitabin og capecitabin til behandling af patienter med kræft i bugspytkirtlen, som først havde fået foretaget kirurgisk tumorfjernelse.

Gemcitabin har længe været rygraden i behandlingen af sygdommen, men data præsenteret på den amerikanske kræftkonfernecen ASCO tidligere på måneden viste, at en behandling med fire forskellige kemoterapier kaldet mFolfirinox havde forlænget livet for patienter med bugspytkirtelkræft markant sammenlignet med gemcitabin.

Det vil ifølge Targovax redefinere standardbehandlingen på området, og derfor vil man gentænkte sin F&U-strategi for TG01, og man har altså allerede droppet fase 2-studiet med gemcitabin.

Biotekselskabet vil i stedet vende blikket mod en anden kandidat, kaldet Oncos-102, mod lungehindekræft (mesotheliom), som også er i fase 2. Det er en adenovirus-baseret immunterapi, som man overtog gennem et opkøb af en finsk rival for nogle år siden.

Targovax-ledelsen gav tirsdag en præsentation, hvor man understregede potentialet for kandidaten og selskabets Oncos-platform generelt i lyset af et øget fokus på virusbaserede kræftbehandlinger i den seneste tid. Blandt andet har både Merck/MSD, Bristol-Myers Squibb og Johnson & Johnson for nylig indgået aftaler på området.

Men selvom ledelsen prøver at bevare optimismen, så har markedet ikke set helt så lyst på tingene. Targovax' aktie på børsen i Oslo er faldet fra en pris på 16,7 NOK før meddelelsen til omkring 13 NOK, da markedet lukkede tirsdag. Det er et dyk på omkring 22 pct., og det bringer aktien ned på det laveste niveau siden slutningen af 2016.

Nordmænd viser lovende data for kræftvaccine

Norsk kræftvaccine består test af sikkerhed

MSD køber australsk immunonkologiselskab

BMS køber kræftvirus i mulig milliardhandel

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier