MedWatch

Svensk kræftselskab udsteder nye aktier for 235 mio kr

Immunovia har gennemført en rettet emission, der tilfører den svenske virksomhed 235 mio. kr., der skal bruges til lancering af selskabets hovedprodukt til diagnosticering af bugspytkirtelkræft.

En simpel blodprøve til bruges til diagnostisering af blandt andet bugspytkirtelkræft, mener svenske Immunovia. | Foto: /ritzau/Sara Galbiati

Den svenske virksomhed Immunovia har gennemført en rettet emission, der via salg af nye aktier til en række svenske og internationale institutionelle investorer har tilført virksomheden 324 mio. svenske kroner, svarende til 235 mio. danske kroner.

Aktierne er solgt til en pris 9 pct. under torsdagens lukkekurs, oplyser selskabet i en meddelelse.

Formålet med emissionen har blandt andet været at sikre selskabet en bredere vifte af aktionærer, lyder det i meddelelsen, mens de tilførte midler blandt andet skal gå til at opbygge en salgsorganisation i USA samt finansiere markedsføringstiltag og yderligere styrke selskabets produktportefølje.

Immunovia er stiftet i 2007 af forskere fra universitetet i Lund og har udviklet en teknologi, der via markører i blodet kan anvendes til diagnosticering af sygdomme. Selskabets første produkt, Immray Pancan-d, er således en blodtest til diagnosticering af bugspytkirtelkræft, der ofte diagnosticeres meget sent i forløbet og derfor har høj dødelighed.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse er således færre end hvert tredje i live ét år, efter diagnosen er stillet, mens overlevelsen efter fem år er under 9 pct.

Tidligere forsøg med Immunovia test har vist, at produktet med høj sikkerhed kan diagnosticere tidlige stadier af kræftsygdommen, hvorfor selskabet forventer at kunne øge 5-års-overlevelsen til op mod 50 pct.

Selskabet forventer i 2019 at afslutte et tre-årigt valideringsstudie blandt flere end 1.000 patienter, der skal bane vejen for lanceringen af produktet.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier