MedWatch

Sydbank: Succes i japansk Lundbeck-studie understøtter casen

Det er en god nyhed for Lundbeck, at depressionsmidlet Brintellix har klaret sig godt i et forsøg i Japan, siger Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen, som vurderer, at midlet kan nå det japanske marked "i andet halvår eller slutningen af 2019".

Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Lundbeck og dets partner Takeda har annonceret positive resultater fra det afsluttende forsøg, udført i Japan, med Vortioxetin til behandling af depression. Vortioxetin markedsføres i forvejen under navnet Brintellix i Europa og Trintellix i USA, til patienter med klinisk depression, MDD.

Lundbeck annoncerer positive resultater med Brintellix mod svær depression 

Fredagens melding er ganske vist ikke overraskende, da midlet har vist positive resultater i andre patientgrupper, men alligevel er det en god nyhed for selskabet, lyder det fra senioranalytiker Søren Løntoft i Sydbank.

"Det er naturligvis positivt. Japan er et rigtigt stort farmamarked, og samtidig er det et marked, hvor depression indtil for cirka 15 år siden ikke var anerkendt som sygdom, og det betyder, at det er et meget kraftigt voksende marked inden for sygdomme i centralnervesystemet," siger Søren Løntoft.

"De positive resultater understøtter derfor casen for Brintellix. De to selskaber, Lundbeck og Takeda, har til hensigt senere i år at gå videre med at indsende ansøgning til de japanske myndigheder om markedsføringstilladelse til Vortioxetin, og dermed kan midlet muligvis nå markedet i andet halvår eller slutningen af 2019," spår Søren løntoft.

Lundbeck var fredag bedste aktie i C25 med et plus på 1,6 pct., og med meldingen om de japanske forsøgsresultater, der kom efter børslukketid, så kan det vel gentage sig mandag.

"Lundbeck-aktien har klaret sig godt den senere tid. Der her støtter investeringscasen, så jeg forestiller mig, at den vil klare sig relativt set bedre end markedet på mandag, når handelen igen går i gang," konkluderer Sydbanks senioranalytiker.

MDD er en kompleks psykisk lidelse, der påvirker cirka 300 mio. mennesker over hele verdenen. MDD kan forårsage følelsesmæssige, kognitive og fysiske symptomer.

Biotek-aktie stiger med 160 pct efter genterapiaftale 

Pfizer hælder flere milliarder i udvidet venture-afdeling 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier