MedWatch

Ny Symphogen-partner åbner kontor i biotekindustriens højborg

Franske Servier, som står overfor at overtage Shires onkologiforretning og dermed også et samarbejde med danske Symphogen, har åbnet et nyt kontor i biotekbyen Cambridge, hvor man får følgeskab af et andet fransk selskab.

Foto: Martin Havtorn Petersen/MedWatch

To franske medicinalselskaber flytter nu til Cambridge i Massachusetts for at få del i den innovation, som foregår i Boston-bydelen.

Selskabet Servier har ifølge Fiercebiotech åbnet et nyt kontor på pladsen Kendall Square, hvor en lang række store og mindre medicinal- og biotekselskaber holder til.

Det såkaldte Servier Bioinnovation-kontor skal have at gøre med forskning og udvikling samt ekstern innovation, herunder forretningsudvikling og licensaftaler, og skal stå for selskabets "udvidelse ind i det amerikanske innovationsøkosystem", skriver Servier i en pressemeddelelse.

Man har samtidig hyret to nye direktører til at styre kontoret i Cambridge, som kommer til fra henholdsvis biotekkoncernen Biogen og University of Massachusetts.

Servier indgik i april i år en aftale med irske Shire om at købe selskabets onkologiforretning for 2,4 mia. dollars, hvilekt vil give franskmændene en "direkte kommerciel tilstedeværelse i USA", og det nye kontor er endnu et led i selskabets satsning på det amerikanske marked.

Med opkøbet af Shire-forretningen vil Servier også overtage et samarbejde med det danske biotekselskab Symphogen om udvikling af en række immunterapier mod kræft.

Servier kan se frem til at få selskab fra sine landsmænd fra Ipsen i Cambridge, som netop har annonceret en flytning af sit amerikanske hovedkvarter fra New Jersey til Kendall Square, skriver Endpoints News.

Flytningen vil ske inden for de næste 12 måneder, og vil ifølge mediet tilføje 250 nye arbejdspladser til Ipsens amerikanske organisation.

Shire sælger kræftforretning til Servier for 14 mia kr 

Symphogens milliardaftale skifter hænder igen 

Symphogen tager to nye projekter i klinikken: "Det er et meget stærkt signal" 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier