MedWatch

Gilead indgår milliardaftale og forfremmer ny chef

Velpolstrede, men vækstfattige Gilead har indgået en ny forskningsaftale, som gerne skal sikre selskabet nye aktiver ude fra. Meddelsen kommer ganske kort tid efter, at selskabet har forfremmet intern

Foto: /ritzau/AP/Eric Risberg

De fede år for Gileads behandlinger mod hepatitis c er ved at være endegyldigt slut, og som sådan er det amerikanske selskab i fuld gang med at finde frem til andre produkter, der kan overtage vækstridtet.

Endnu et forsøg på dette er nu kommet gennem en ny samarbejdsaftale med Hookipa. Aftalen indbringer kun det østrigske selskab 10 mio. dollar til at starte med, men kan løbe op i yderligere 400 mio. dollar, hvis de rigtige ting kommer ud af partnerskabet.

Gilead er interesseret i Hookipas immuniseringsteknologier Vaxwave og TheraT, som man vil forsøge at bruge til udviklingen af behandlinger af hepatitis B og HIV. Dermed lægger Gilead sig også på et område, som for Hookipa er forholdsvis uudforsket - indtil videre har østrigerne mere være fokuseret på sine teknologiers potentiale inden for kræft.

Området er til gengæld ved at være en solid strategisk del af Gileads arbejde. For mens det måske nok har været hepatitis C, der har været det helt store, som Gilead har lukreret på, så er virksomheden nu begyndt at kigge på andre infektionssygdomme.

HIV-behandlingen Biktarvy er af flere udset til at være et af Gileads mest betydningsfulde produkter fremover sammen med celleterapien Yescarta, som selskabet fik gennem sit opkøb af Kite tidligere på året.

Men det ser ud til, at der godt kunne være flere handler i vente. I hvert fald har Gilead lige forfremmet den chef, som stod i spidsen for at forhandle Yescarta/Kite-handlen på plads: Andrew Dickinson. Han går fra at være udviklingschef til at blive en del af det øverste ledelsesteam med posten som vicepræsident for udvikling og strategi.

Lige umiddelbart kan Gilead også godt have brug for flere lægemidler. For mens Biktarvy og Yescarta begge spåes til at være solide produkter, så er der et langt stykke vej til at de kommer op i samme niveau som hepatitis c-midlerne, der indbragte Gilead mia. og atter mia. da de var mest populære.

Og ifølge Leerink-analytiker Geoffrey Porges har Gilead tilstrækkeligt styr på finanserne til at selskabet kan lave meget velvoksne handler i den nærmeste fremtid.

Gilead udvider arbejdsstyrken i Danmark, men tjener færre penge

Gilead vil åbne nye CAR-T-faciliteter i Amsterdam og USA

Gileads forskningschef forlader selskabet

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier