MedWatch

Astrazeneca vil offentliggøre lægebetalinger globalt

I et forsøg på at komme anklager om bestikkelse og korruption i forkøbet vil medicinalvirksomheden Astrazeneca nu til at offentliggøre sine betalinger til sundhedspersonalet i alle lande – også dem, der ikke kræver det.

Foto: AstraZeneca

Hos medicinalselskabet Astrazeneca lægger adm. direktør Pascal Soriot an til, at alle betalinger til læger skal offentliggøres. Også i de lande hvor det ellers ikke er at lovkrav. Det skal sikre virksomheden mod fremtidige anklager om bestikkelse.

Det siger direktøren ifølge FiercePharma under Astrazenecas årlige investormøde.

”[Der var] ikke grund til, at vi ikke skal offentliggøre det. Det er kun et spørgsmål om at være sikre på, at vi har de rigtige værktøjer til at gøre det på en effektivt og gennemvigtig måde. Jeg tror det vil være muligt for os inden længe,”

De fleste lande kræver ikke at betalingerne offentliggøres, og som sådan har de heller ikke systemerne til at opsamle den slags data. Så Astrazeneca skal ud på lidt af en puslespilsmission for at samle oplysningerne i de mere end 100 lande, hvor selskabet er aktivt.

Astrazeneca oplyser for øjeblikket om deres betalinger i USA, EU, Australien og Japan, som står for 90 pct. af alle deres udgifter til organisationer og sundhedspersonale. Inden udgangen af 2019 vil Astrazeneca oplyse om detaljerne for yderligere 11 lande.

Farmaselskaber beskyldes for at bidrage til terrorisme

Medie: Novartis-skandale kan afgøre græsk valg

Parallelimport presser Astrazeneca i Danmark 

Mere fra MedWatch

Evaxion sparer stort millionbeløb til klinisk forsøg gennem MSD-partnerskab

Efter Evaxion har indgået en samarbejdsaftale med amerikanske MSD, som stiller sit blockbuster-middel Keytruda frit til rådighed i et fase 2b-forsøg, står det danske biotekselskab til at spare i omegnen af 50 mio. kr. uden at skulle afgive nogen kommercielle rettigheder til en mulig kombinationsbehandling.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier