MedWatch

Chemometec-direktør: Har været svært at spå om salget af forbrugsvarer

Celleanalyseselskabet Chemometec har igen-igen opjusteret sine økonomiske forventninger. Det skyldes øget salg af forbrugsvarer og har ifølge topchef Michael Eising været vanskeligt at vurdere på forhånd.

Foto: /ritzau/Liselotte Sabroe

Flere af Chemometecs eksisterende kunder er begyndt at efterspørge forbrugsvarer, der er relateret til medicovirksomhedens hovedprodukt, NC-200, og det har været årsagen til mandag morgens opjustering af forventningerne til 2017/18.

Det fortæller Michael Eising, der er administrerende direktør hos Chemometec, efter at selskabet har opjusteret forventningen til årets omsætning til 110-112 mio. kr. fra før 104-107 mio. kr., mens driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, nu ses lande på 28-30 mio. kr. mod før 23-26 mio. kr.

"Vi har nogle amerikanske kunder, som vi allerede har solgt en hel del af vores NC-200 til, og de begynder også at trække en masse forbrugsvarer nu," siger Michael Eising.

Ifølge ham har Chemometec kunnet se en stigende efterspørgsel efter sine forbrugsvarer siden starten af året, hvor der i den efterfølgende periode har været et mere kontinuerligt opadgående salg, og hvor der er begyndt at tegne sig en trend i tingene.

Til spørgsmålet om, hvorfor Chemometec så først opjusterer sine forventninger nu, svarer Michael Eising, at det hidtil ikke har været muligt for selskabet at vide sig sikker på udviklingen i forbrugsvaresalget.

"Det er svært at sidde og vurdere det her, og hvornår selskaberne begynder at købe de her varer. Det er klart, at når vi sælger et vist antal instrumenter, så har vi også en forventning om på et eller andet tidspunkt at skulle sælge nogle forbrugsvarer. Men hvornår kunderne får gang i deres ting, kan vi jo hverken spå om eller vide," fortæller Michael Eising.

En svær opgave

På den baggrund vil direktøren heller ikke erklære sig komplet enig i, at Chemometec har været for forsigtige i forhold til at melde for meget ud med hensyn til selskabets resultatmæssige forventninger.

"Det kan man diskutere. Men det er altså en svær opgave at sidde og vurdere, hvordan tingene kommer, og om det er kunder, der køber ind til lager, eller om det bliver ved med at komme kontinuerligt. For hvis der er nogle, der køber stort ind til lager, så må man forvente, at der så bliver et fald efterfølgende," siger Michael Eising og tilføjer:

"Det er sådan nogle ting, vi sidder og kigger på hele tiden for at prøve at vurdere, om det er en trend, der kommer, eller om kunderne køber stort ind for at være parate til at kunne reagere hurtigt på den efterspørgsel, der ligger hos dem."

Ved udgangen af de første ni måneder af 2017/18, som Chemometec offentliggjorde regnskab for 9. maj, havde selskabet samlet omsat for 82,6 mio. kr., mens EBITDA-resultatet lød på 22,2 mio. kr.

Regnskabet for det samlede regnskabsår 2017/18, der dækker perioden frem til udgangen af juni, bliver offentliggjort 18. september.

Chemometec opjusterer for tredje gang i år 

Chemometec hæver driftsresultat med 69 pct - men salg af nye maskiner lader vente på sig 

Chemometec vil forføre celleterapi-selskaber med skræddersyet apparat 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier