MedWatch

Storbank: Novos diabetespille er næppe en trussel for konkurrenter

Selvom en oral version af Novo Nordisks GLP-1-analog semaglutid har sat Boehringer Ingelheim og Eli Lillys diabetespille Jardiance til vægs i et klinisk studie, så forventer JP Morgan ikke, at Novo-midlet bliver nogen stor trussel rent kommercielt.

Lægemidlet Jardiance vil formentlig ikke blive alvorligt truet af Novo Nordisks orale version af GLP-1-analogen semaglutid, vurderer JPMorgan. | Foto: /Ritzau Scanpix/Anthony Morrow/

Novo Nordisks diabetespille, oral Semaglutid, bliver næppe en voldsom konkurrent til Eli Lillys og Boehringer Ingelheims storsælgende diabetespille, Jardiance, vurderer analytikere fra den amerikanske storbank JPMorgan, efter at have set nærmere på data fra Pioneer 2-studiet, som Novo offentliggjorde tirsdag aften.

Studiet viste, at Novos middel forbedrer langtidsblodsukkeret signifikant hos type 2-diabetikere sammenlignet med Jardiance.

Til gengæld var forskellen i vægttabet mellem oral Semaglutid og Jardiance ikke statistisk signifikant målt ud fra den metode, som kræves af den amerikanske lægemiddelstyrelses nye retningslinjer.

Data viste desuden, at 20 pct. af patienterne, der fik oral Semaglutid, oplevede kvalme, og at 11 pct. af patienterne droppede ud af studiet som følge af bivirkninger.

Til sammenligning var det kun 4 pct. af patienterne, der fik Jardiance, som stoppede behandlingen før tid.

"Set i forhold til Jardiance anser vi ikke oral Semaglutid for en direkte konkurrencemæssig trussel, da en svagere sikkerhedsprofil sandsynligvis opvejer beskedne fordele på langtidsblodsukkeret og i forhold til vægttab," hedder det i et notat fra bankens analytikere, der dækker Eli Lilly. Notatet er dateret den 29. maj - dagen, hvor Novo offentliggjorde resultaterne af Pioneer-studiet.

Begrænset vægttab kan påvirke prisen

I et notat fra samme dag kalder JPMorgans analytikere, der følger Novo - det er ikke de samme, som følger Lilly - til gengæld oral Semaglutids effekt på langtidsblodsukkeret for meget stærkt.

Også JPMorgans analytikere, der følger Novo, er dog skuffede over dataene for vægttabet og spekulerer i, at det kan lægge en dæmper på den pris, som Novo vil forlange for diabetespillen.

"Mens oral Semaglutids profil stadig gør den til en af de stærkeste orale produkter, så betyder den manglende fordel målt på vægttabet over for Jardiance, at Novo må tænke mere nøje over prisen på oral Semaglutid og prispræmien sammenlignet med orale midler, som netto koster tæt på 7 dollar om dagen, mens prisen på Victoza er nærmere 15 dollar om dagen," hedder det i notatet fra Novo-analytikerne.

Novos diabetespille overgår Jardiance i stort studie 

Novo-direktør: På vej med verdens bedste 

Novos diabetespille kan tage genvej til markedet 

Sydbank: Diabetespille leverer særdeles positive resultater 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier