MedWatch

Roche dropper middel til 900 mio kr

Medicinalselskabet Roche har afbrudt udviklingen af en mulig konkurrent til Spinraza, som selskabet erhvervede i 2015 i en handel til knap 900 mio. kr.

Roche købte i 2015 midlet olesoxime fra selskabet Trophos. | Foto: MARKUS STUECKLIN, AP

Efter flere tilbageslag opgiver Roche nu den videre udvikling af midlet olesoxime, der er udviklet som en mulig behandling af muskelsvindsygdommen spinal muskelatrofi (SMA).

Det skriver branchemediet Fierce Pharma med henvisning til et offentliggjort brev fra Roche til relevante patientorganisationer.

"Siden vi købte olesoxime fa Trophos i 2015 har haft mange udfordringer i udviklingen af molekylet til patienter med SMA. Disse udfordringer har omfattet formuleringen af midlet, at finde den korrekte dosis samt krav fra lægemiddelmyndighederne FDA og EMA om et nyt fase 3-forsøg," skriver Sangeeta Jethwa, der er chef for medicinalselskabets samarbejder med patientgrupper med sjældne sygdomme.

Samtidig nævner Roche adgangen til nye behandlinger som årsag til beslutningen.

Da Roche købte olesoxime fandtes der således ikke nogle behandlingsmuligheder for patienter med SMA, men siden er Biogen lanceret sit middel Spinraza og Novartis-selskabet Avexis arbejder på en mulig genbehandling, der er i den kliniske forsøgsfase.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier