MedWatch

Medicinimportør pønser på børsnotering

Den danske parallelimportør af medicin, Abacus Medicine, har brug for et trecifret millionbeløb for at kunne brede sig ud på nye forretningsområder. Kapitalrejsningen kan ske ved enten at sælge en ejerandel af selskabet eller ved at gå børsvejen, lyder det fra den adm. direktør.

Foto: PR

Det går godt for den danske parallelimportør af medicin Abacus Medicine, der siden 2013 har mere end syvdoblet overskuddet før skat til mere end 45 mio. kr.

Men markedet for parallelimport er presset, og derfor kaster parallelimportører sig i disse år over stadig flere alternative forretningsområder, hvor udsigterne til fremtidig vækst er større end i kerneforretningen parallelimport.

Det gælder også Abacus Medicine, som ifølge dagens udgave af Dagbladet Børsen vil investere et trecifret millionbeløb på markederne for ikke-registrerede lægemidler og forsyning af lægemidler til kliniske forsøg.

Pengene skal komme ved enten at sælge en del af selskabet til en investor eller ved at lade sig notere på børsen.

"Vi er nødt til at kigge fremad, for jeg tror godt, at vi kan fortsætte væksten på parallelimport et år eller to, men vi vil også gerne vokse om tre og fire år, og det er vi nødt til at investere i nu," siger Flemming Wagner, adm. direktør og ejer af Abacus Medicine til avisen.

Samme toner løs allerede tilbage i maj sidste år, hvor Flemming Wagner også flirtede med tanken om at gå børsvejen ”i løbet af et par år”. Men skulle det ske, ville det ikke blive på den danske børs, sagde Flemming Wagner dengang til MedWatch.

Medie: Parallelimportør jagter vækst og medejerskab i USA

"Vi har svært ved at se, at vi ikke når milliarden i år"

Parallelimportør dropper dansk marked 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier