MedWatch

Novo-direktør: På vej med verdens bedste

Oral semaglutid er klart bedre på blodsukker og vægtreduktion end konkurrentens produkt, siger Mads Krogsgaard Thomsen efter succes i det andet fase 3-forsøg med diabetestablet.

Foto: /Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Novo Nordisk har tirsdag efter børslukketid præsenteret det andet af 10 Pioneer-studier med oral semaglutid til behandling af diabetes type 2-patienter. Studiet er et sammenligningsstudie mod empagliflozin, der allerede er på markedet under navnet "Jardiance".

Resultaterne viste, at man har nået det primære endemål om forbedring af langtidsblodsukker, og målt på det sekundære endemål var midlet også bedre til at sikre patienternes vægttab.

Studiets resultater bekræfter de positive resultater, man også så i det første Pioneer-studie, vurderedes det af en tilfreds direktør for forskning og udvikling i Novo Nordisk, Mads Krogsgaard Thomsen.

"Oral semaglutid viser en helt uhørt blodsukkersænkning. Vi har mere end 70 pct., som når det optimale mål. Det er meget, meget højere end konkurrerende produkter. Og så taber patienterne sig mere i vægt efter 52 uger, selv om vi er oppe i mod sandsynligvis den bedste konkurrent, lyder det fra direktøren," som ser frem til resultaterne af de kommende otte studier med optimisme.

"Siden jeg så vores første fase 3-data for knap et par måneder siden, har jeg været optimistisk omkring hele fase 3-programmet. Produktet lever op til forudsigelserne fra fase 2. Dette studie bekræfter os yderligere i, at vi er på vej til at levere verdens bedste type 2-diabetes GLP1-middel."

Mads Krogsgaard Thomsen fremhæver flere gange blodsukkerkontrollen som det vigtigste resultat fra Pioneer 2. Især, fordi resultatet er så overbevisende i forhold til det konkurrerende middel i kampen om at opnå det meget svære mål, som den amerikanske diabetesforening, American Diabetes Association (ADA), har sat.

"Der er ingen tvivl om, at det allervigtigste er, at vi har produkt, som bringer mange flere patienter i blodsukkerkontrol for at undgå de utilsigtede, langsigtede diabeteskomplikationer. Også set i forhold til Jardiance, som er et godt produkt. Så mange flere patienter kan komme frem til det ambitiøse mål hos diabetesforeningen med oral semaglutid."

72 pct. af deltagerne i studiet, som modtog oral semaglutid, nåede den amerikanske diabetesforenings behandlingsmål for blodsukkerkontrollen om en HbA(1c) under 7 pct. For empagliflozin var tallet 47 pct. Altså, en markant forskel.

Studiet viste også, at 20 pct. af patienterne, som modtog oral semaglutid, oplevede moderat kvalme. Det bekræfter den tilsvarende bivirkningsprofil fra Pioneer 1, og samtidig er det under niveauet for de GLP1-midler, som er på markedet i dag, herunder Novo Nordisks egen Victoza.

"Studiet viser, at oral semaglutid har en god bivirkningsprofil. Det bekræfter, hvad vi troede, at midlet samlet set har et favorabelt benefit/risk-forhold. Jardiance har også en god bivirkningsprofil. Vi er oppe i mod et rigtigt godt produkt i Jardiance, men oral semaglutid er klart bedre på blodsukker og vægtreduktion," siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Pioneer 2-studiet viste, at deltagerne i behandling med 14 mg oral semaglutid fik en statistisk signifikant forbedring i HbA(1c) på 1,4 pct. ved 26 uger og 1,3 pct. ved 52 uger, mod en forbedring i HbA(1c) på 0,9 pct. og 0,8 pct. med 25 mg empagliflozin ved henholdsvis 26 og 52 uger.

Resultaterne demonstrerede også, at behandling med 14 mg oral semaglutid medførte vægttab på 4,2 kg ved 26 uger og 4,7 kg ved 52 uger mod 3,8 kg med 25 mg empagliflozin både ved 26 uger og 52 uger. Det større vægttab med oral semaglutid var statistisk signifikant sammenlignet med empagliflozin efter 52 uger, men ikke efter 26 uger.

Empagliflozin markedsføres under navnet "Jardiance" af amerikanske Eli Lilly og tyske Boehringer Ingelheim.

Nye positive resultater for Novos diabetespille

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier