MedWatch

To tredjedele af Celgenes F&U-projekter har fejlet siden 2013

Det amerikanske selskab Celgene har gennemgribende problemer i sin afdeling for forskning og udvikling, mener analytikere fra Leerink Partners, som har fundet frem til, at to tredjedele af selskabets udviklingsprojekter har fejlet de seneste fem år.

Celgene tjener gode penge på lægemidler mod knoglemarvskræft baseret på stoffet thalidomid, mens der går knap så godt med udviklingen af nye lægemidler. | Foto: /ritzau/AP/

Analytikere fra Leerink Partners har kigget nærmere på det amerikanske selskab Celgenes udviklingspipeline og opdaget, at to tredjedele af selskabets igangværende projekter i 2013 aldrig er blevet til noget.

Det skriver Fiercebiotech.

Analytikerne tog udgangspunkt i selskabets F&U-præsentationer i 2013 og 2014, og fandt frem til, at kun ét af de 20 navngivne programmer, Celgene havde i støbeskeen dengang, er blevet til et markedsført produkt. Det drejer sig om psoriasismidlet Otezla (apremilast), og herudover har man købt sig til en del af rettighederne til det nu markedsførte produkt Idhifa mod akut myeloid leukæmi i perioden.

Samtidig er 14 ud af 28 projekter fjernet fra pipelinen alene i de seneste to år, og fejlmarginen er ifølge Leerink lige stor for projekter, der er opstået internt, og projekter, selskabet har købt sig til.

"Den udvikling rejser en masse spørgsmål om, hvor meget værdi man skal tilskrive de programmer, der stadig er i udvikling," skriver analytikerne.

Celgene er yderst afhængig af lægemidlet Revlimid mod knoglemarvskræft, som sælger for mere end 8 mia. dollars årligt. Og det nyere middel Pomalyst, der ligesom Revlimid er en analog af stoffet thalidomid, kan næppe løfte arven.

For nylig løb selskabet ind i en regulatorisk forsinkelse for lægemiddelkandidaten ozanimod mod sklerose, og efterfølgende har topchef Mark Alles gennemført en gennemgribende ledelsesændring og blandt andet skilt sig af med driftsdirektør Scott Smith.

For nylig har selskabet også i al ubemærkethed taget afsked med George Golumbeski, der var ansvarlig for "forretningsudvikling", altså blandt andet opkøb og licensaftaler.

Genmab-rival vinker farvel til driftsdirektør og ændrer ledelsesstruktur 

Celgene hugger bremserne i efter fase 3-flop 

Celgene tager Darzalex-rival til nye højder i 2017 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier