MedWatch

Ny ejer afnoterer svensk biotekselskab

Et stort flertal af aktionærerne i Wilson Therapeutics har taget imod et købstilbud fra Alexion Pharma, der alligevel forlænger fristen for at acceptere købstilbud.

Foto: Nasdaq

Aktionærerne i Stockholm-selskabet Wilson Therapeutics har fredag fået yderligere 14 dage til at acceptere et købstilbud fra det amerikanske biotekselskab Alexion.

Det sker på trods af, at Alexion allerede har sikret sig mere end 90 pct. af virksomheden og derfor kan tvinge de resterende aktionærer til at sælge deres aktier.

Det oplyser Wilson Therapeutics fredag i en børsmeddelelse, hvor det også fremgår, at de nye ejere har ønsket at afnotere Wilsons aktier fra Nasdaq Stockholm.

"Sidste handelsdag vil blive annonceret, så snart Wilson har fået bekræftet afnoteringen fra Nasdaq Stockholm," lyder det i meddelelsen.

Wilson Therapeutics har udviklet midlet WTX101 mod den sjældne, arvelige Wilsons Sygdom, hvor en gendefekt får patienterne til at ophobe kobber i kroppen. Midlet undersøges aktuelt i et fase 3-forsøg på en række amerikanske og europæiske hospitaler og har tidligere vist markante forbedringer på en række parametre i fase 2-forsøg, ligesom der ingen betydelige bivirkninger hidtil har været ved behandling med WTX101.

Købsprisen lyder på 4,7 mia. danske kroner, hvilket svarer til en værdi 70 pct. over Stockholm-selskabets markedsværdi dagen før offentliggørelsen af købstilbuddet.

Amerikanere byder 4,7 mia kr for svensk biotekselskab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier