MedWatch

Ny ejer afnoterer svensk biotekselskab

Et stort flertal af aktionærerne i Wilson Therapeutics har taget imod et købstilbud fra Alexion Pharma, der alligevel forlænger fristen for at acceptere købstilbud.

Foto: Nasdaq

Aktionærerne i Stockholm-selskabet Wilson Therapeutics har fredag fået yderligere 14 dage til at acceptere et købstilbud fra det amerikanske biotekselskab Alexion.

Det sker på trods af, at Alexion allerede har sikret sig mere end 90 pct. af virksomheden og derfor kan tvinge de resterende aktionærer til at sælge deres aktier.

Det oplyser Wilson Therapeutics fredag i en børsmeddelelse, hvor det også fremgår, at de nye ejere har ønsket at afnotere Wilsons aktier fra Nasdaq Stockholm.

"Sidste handelsdag vil blive annonceret, så snart Wilson har fået bekræftet afnoteringen fra Nasdaq Stockholm," lyder det i meddelelsen.

Wilson Therapeutics har udviklet midlet WTX101 mod den sjældne, arvelige Wilsons Sygdom, hvor en gendefekt får patienterne til at ophobe kobber i kroppen. Midlet undersøges aktuelt i et fase 3-forsøg på en række amerikanske og europæiske hospitaler og har tidligere vist markante forbedringer på en række parametre i fase 2-forsøg, ligesom der ingen betydelige bivirkninger hidtil har været ved behandling med WTX101.

Købsprisen lyder på 4,7 mia. danske kroner, hvilket svarer til en værdi 70 pct. over Stockholm-selskabets markedsværdi dagen før offentliggørelsen af købstilbuddet.

Amerikanere byder 4,7 mia kr for svensk biotekselskab 

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Patientdata fra den 'virkelige verden' dokumenterer langtidsvirkning af vacciner fra ALK

I det største studie nogensinde af sin art dokumenterer patientdata fra den 'virkelige verden' langtidsvirkning i op til ni år af vacciner fra ALK. Hidtil har det ikke været muligt at vise i almindelige kliniske studier, hvor opfølgningsperioden er kortere, og den ny viden kan blive en krumtap i ALK’s dialog omkring pris og tilskud med myndigheder og betalere.   

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier